Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Gratis bezorging vanaf 50,- in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Bezorgd tot in de tuin, gratis vanaf 50,-

Buzzy ® Andijvie nummer vijf

Meer productinformatie

Buzzy ® Andijvie nummer vijf

Schrijf de eerste review van dit product

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 1,99
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

artikel op voorraad

  • Gratis bezorging vanaf 50,-, anders 4,99
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • Pinnen bij bezorging mogelijk
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Wij bezorgen gratis vanaf 50 euro in heel Nederland en België tuincentrum.nl bezorgt gratis vanaf 50 euro in heel Nederland en Belgie

Trustpilot beoordelingen

Meer informatie over Buzzy ® Andijvie nummer vijf

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Zaaien

vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een bodem temperatuur boven de 15°C. Pas vanaf eind mei tot juli kunt u op een zaaibed in de volle grond zaaien. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien in de volle grond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai, alleen moeten deze onder glas worden geplant. Plantafstand 30 x 30 cm. De grond na het uitplanten goed vochtig houden. Oogst: vanaf half mei tot oktober zodra de kroppen groot genoeg zijn.

Buzzy ® Andijvie nummer...
Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.
Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Zaaien

vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een bodem temperatuur boven de 15°C. Pas vanaf eind mei tot juli kunt u op een zaaibed in de volle grond zaaien. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien in de volle grond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai, alleen moeten deze onder glas worden geplant. Plantafstand 30 x 30 cm. De grond na het uitplanten goed vochtig houden. Oogst: vanaf half mei tot oktober zodra de kroppen groot genoeg zijn.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen