Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice nu open
Belgie Nederland
0
  • De nummer 1 in online planten
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Online planten bestellen & bezorging aan huis.

Buzzy ® Andijvie nummer vijf

Meer productinformatie

Buzzy ® Andijvie nummer vijf

Schrijf de eerste review van dit product

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 1,99
Op Voorraad
Eerstvolgende bezorgmogelijkheid: dinsdag 20 november
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

  • bezorgkosten van 4,99 of 24,99 (grote artikelen)
  • vanaf 250 euro gratis bezorging
  • kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • snel en veilig online betalen
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Medewerker spreken? Bel de klantenservice op 085 40 16 555

19 uur geleden
Op de afgesproken dag en op het…
Op de afgesproken dag en op het bevestigde tijdstip geleverd.
23 uur geleden
Wij hadden 2 buxussen besteld van een…
Wij hadden 2 buxussen besteld van een behoorlijke afmeting. Op de site kon je aangeven wanneer je ze wilde laten afleveren. Kregen van tevoren ook keurig een mailtje met de tijd van aflevering. Maar toen de tijd daar was kwamen er geen buxussen en omdat t zaterdag was konden we geen contact krijgen met t bedrijf. Maandag gelijk gebeld, bleek dat ze wel waren geleverd maar niet bij ons. Na wat uitzoeken bleek dat ze elders in de buurt waren afgeleverd. De chauffeur had een foto gemaakt van waar hij ze had neergezet. Het enige jammere was dat we ze zelf moesten gaan halen. Ze waren/zijn wel erg mooi en staan prachtig in de tuin.
23 uur geleden
Beukenhaag besteld
Beukenhaag besteld. Fijn dat je zelf leverdag kunt aangeven. Prima kwaliteit!
24 uur geleden
Nog even afwachten maar tot nu toe prima.
Weet niet hoeveel haagbeuken er gaan aanslaan nog, maar de site en aflevering zijn prima...
ik heb mijn adresje gevonde
26 uur geleden
Uitstekende service
Uitstekende service. De medewerker (Wijnand) nam om 17:50 nog uitgebreid de tijd om me te woord te staan en de nodige uitleg te verschaffen . De zakken zand 2,5 kuub werden keurig in de tuin neergelegd.
Ik ga zeker reclame voor jullie maken.
40 uur geleden
Snelle levering
Snelle levering, prima service
2 dagen geleden
Snel geleverd
Snel geleverd, antwoord op vragen, nu nog kijken of alles goed aanslaat!
2 dagen geleden
Haagplanten die ik besteld heb zijn van…
Haagplanten die ik besteld heb zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de beschrijving bij het bestellen
De vriendelijke houding en de uurbepaling waren zeer goed
Zeer vriendlijke en behulpzame jongeman die de planten leverde
Aanrader !
2 dagen geleden
super snel geleverd en niet duur …
super snel geleverd en niet duur , vooral de verzendkosten
vallen mee vergeleken bij andere webside
2 dagen geleden
Voor herhaling vatbaar!!
Dit was de eerste keer dat ik bij Tuincentrum.nl iets bestelde. Duidelijke site, veel informatie over de planten en bomen. Ook de prijzen zijn erg concurerrend! Makkelijk betalen!
Ik werd netjes op de hoogte gehouden van de stand van zaken rond de leverdatum en alles werd netjes en verzorgd op tijd afgeleverd. Kortom... zeker voor herhaling vatbaar!!!

Meer informatie over Buzzy ® Andijvie nummer vijf

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Zaaien

vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een bodem temperatuur boven de 15°C. Pas vanaf eind mei tot juli kunt u op een zaaibed in de volle grond zaaien. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien in de volle grond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai, alleen moeten deze onder glas worden geplant. Plantafstand 30 x 30 cm. De grond na het uitplanten goed vochtig houden. Oogst: vanaf half mei tot oktober zodra de kroppen groot genoeg zijn.

Buzzy ® Andijvie nummer...
Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.
Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Nummer Vijf (Cichorum endivia) is een bladgroente die geschikt is voor de voorjaars- en zomerteelt. Als je andijvie zaait bij een te lage temperatuur (minder dan 15° C) is er veel kans dat de krop niet voldoende uitgroeit en snel zal doorschieten (de krop schiet met andere woorden gemakkelijk door, hetgeen de bloemvorming inluidt). Ook lange dagen (meer dan 15 uur licht) kunnen de plant doen laten bloeien.
Andijvie kan op verschillende grondsoorten worden geteeld. Het gewas heeft veel vocht nodig om goed te kunnen doorgroeien.
Gebruik : Andijvie is een bladgroente, die zowel gestoofd als rauw wordt gegeten.
Omdat de buitenste groene bladeren ietwat bitter en taai smaken, genieten de lichtgele, malse binnenbladeren meestal de voorkeur. Toch bevatten de buitenbladeren de meeste voedingsstoffen (o.a. vezels, mineralen en vitamines). Zeer bekend is de andijvie stamppot. Gesneden in reepjes is de andijvie ook zeer geschikt om te roerbakken.

Zaaien

vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een bodem temperatuur boven de 15°C. Pas vanaf eind mei tot juli kunt u op een zaaibed in de volle grond zaaien. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien in de volle grond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai, alleen moeten deze onder glas worden geplant. Plantafstand 30 x 30 cm. De grond na het uitplanten goed vochtig houden. Oogst: vanaf half mei tot oktober zodra de kroppen groot genoeg zijn.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 250, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten Om de bestelling vlekkeloos, snel en onbeschadigd te bezorgen zijn de bezorgkosten 4,99 in Nederland en 6,99 in Belgie. Op grote of zware bestellingen geldt een extra bezorgkostenheffing van 20 euro om het met eigen transport te kunnen bezorgen. Vanaf 250 euro wordt er gratis bezorgd.X € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen