Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice nu open
Belgie Nederland
0
  • Vanaf 50 euro gratis bezorging
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Online planten bestellen & bezorging aan huis.

Buzzy ® Aubergine Halflange Violette

Meer productinformatie

Buzzy ® Aubergine Halflange Violette

Schrijf de eerste review van dit product

De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 2,49
Op Voorraad
Eerstvolgende bezorgmogelijkheid: Overmorgen (woensdag)
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

  • vanaf 50 euro gratis bezorging
  • kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • snel en veilig online betalen
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Medewerker spreken? Bel de klantenservice op 085 40 16 555

19 uur geleden
Op de afgesproken dag en op het…
Op de afgesproken dag en op het bevestigde tijdstip geleverd.
23 uur geleden
Wij hadden 2 buxussen besteld van een…
Wij hadden 2 buxussen besteld van een behoorlijke afmeting. Op de site kon je aangeven wanneer je ze wilde laten afleveren. Kregen van tevoren ook keurig een mailtje met de tijd van aflevering. Maar toen de tijd daar was kwamen er geen buxussen en omdat t zaterdag was konden we geen contact krijgen met t bedrijf. Maandag gelijk gebeld, bleek dat ze wel waren geleverd maar niet bij ons. Na wat uitzoeken bleek dat ze elders in de buurt waren afgeleverd. De chauffeur had een foto gemaakt van waar hij ze had neergezet. Het enige jammere was dat we ze zelf moesten gaan halen. Ze waren/zijn wel erg mooi en staan prachtig in de tuin.
23 uur geleden
Beukenhaag besteld
Beukenhaag besteld. Fijn dat je zelf leverdag kunt aangeven. Prima kwaliteit!
24 uur geleden
Nog even afwachten maar tot nu toe prima.
Weet niet hoeveel haagbeuken er gaan aanslaan nog, maar de site en aflevering zijn prima...
ik heb mijn adresje gevonde
26 uur geleden
Uitstekende service
Uitstekende service. De medewerker (Wijnand) nam om 17:50 nog uitgebreid de tijd om me te woord te staan en de nodige uitleg te verschaffen . De zakken zand 2,5 kuub werden keurig in de tuin neergelegd.
Ik ga zeker reclame voor jullie maken.
40 uur geleden
Snelle levering
Snelle levering, prima service
2 dagen geleden
Snel geleverd
Snel geleverd, antwoord op vragen, nu nog kijken of alles goed aanslaat!
2 dagen geleden
Haagplanten die ik besteld heb zijn van…
Haagplanten die ik besteld heb zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de beschrijving bij het bestellen
De vriendelijke houding en de uurbepaling waren zeer goed
Zeer vriendlijke en behulpzame jongeman die de planten leverde
Aanrader !
2 dagen geleden
super snel geleverd en niet duur …
super snel geleverd en niet duur , vooral de verzendkosten
vallen mee vergeleken bij andere webside
2 dagen geleden
Voor herhaling vatbaar!!
Dit was de eerste keer dat ik bij Tuincentrum.nl iets bestelde. Duidelijke site, veel informatie over de planten en bomen. Ook de prijzen zijn erg concurerrend! Makkelijk betalen!
Ik werd netjes op de hoogte gehouden van de stand van zaken rond de leverdatum en alles werd netjes en verzorgd op tijd afgeleverd. Kortom... zeker voor herhaling vatbaar!!!

Meer informatie over Buzzy ® Aubergine Halflange Violette

De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Aubergine in de keuken
Aubergine kan soms wat bitter smaken. Door de groente, in plakken gesneden, te bestrooien met zout en onder druk (bijvoorbeeld met een plat bord verzwaard met een vol conservenblik) ± 30 minuten te laten staan, trekken de bitterstoffen uit de aubergine. Spoel de plakken daarna onder koud stromend water af en dep ze met een doek droog. Nu kunt u de aubergine bakken. U kunt de plakken aubergine ook even in ruim kokend water blancheren. Daarna kan de aubergine gewoon worden verwerkt.
Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine (die bij verhitting geheel verdwijnt) kan maag- en darmklachten veroorzaken. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm.
02070 Aubergine Halflange Voillette
Aubergines, halflange violette. Een peervormige, donkerviolette vrucht. Het ‘vlees’ van de vruchten is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt. Zaaien: in januari in een zaaibakje in de huiskamer of in een verwarmde kas. De ideale kiemtemperatuur is ca 20°C. Vanaf maart kan het ook (onder glas) in de vollegrond. Als de plantjes 5 cm groot zijn, moeten ze worden verspeend (wijder uitplanten of in aparte potjes zetten). Wacht met buiten uitplanten tot alle kans op nachtvorst geweken is (zeker tot half mei). Zet ze buiten op een beschutte, zonnige plek/ Ze groeien als tomaten planten, dus hebben ze een stok of draad nodig waaraan ze aangebonden worden. Zorg dat het hart van iedere plant open blijft. Het teveel aan scheuten wegnemen. Oogst: vanaf juli. Rijpe vruchten zijn hard en de kleur wordt iets doffer. Ze kunnen rijp vrij lang aan de plant blijven.

Buzzy ® Aubergine Halfl...
De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.
De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Aubergine in de keuken
Aubergine kan soms wat bitter smaken. Door de groente, in plakken gesneden, te bestrooien met zout en onder druk (bijvoorbeeld met een plat bord verzwaard met een vol conservenblik) ± 30 minuten te laten staan, trekken de bitterstoffen uit de aubergine. Spoel de plakken daarna onder koud stromend water af en dep ze met een doek droog. Nu kunt u de aubergine bakken. U kunt de plakken aubergine ook even in ruim kokend water blancheren. Daarna kan de aubergine gewoon worden verwerkt.
Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine (die bij verhitting geheel verdwijnt) kan maag- en darmklachten veroorzaken. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm.
02070 Aubergine Halflange Voillette
Aubergines, halflange violette. Een peervormige, donkerviolette vrucht. Het ‘vlees’ van de vruchten is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt. Zaaien: in januari in een zaaibakje in de huiskamer of in een verwarmde kas. De ideale kiemtemperatuur is ca 20°C. Vanaf maart kan het ook (onder glas) in de vollegrond. Als de plantjes 5 cm groot zijn, moeten ze worden verspeend (wijder uitplanten of in aparte potjes zetten). Wacht met buiten uitplanten tot alle kans op nachtvorst geweken is (zeker tot half mei). Zet ze buiten op een beschutte, zonnige plek/ Ze groeien als tomaten planten, dus hebben ze een stok of draad nodig waaraan ze aangebonden worden. Zorg dat het hart van iedere plant open blijft. Het teveel aan scheuten wegnemen. Oogst: vanaf juli. Rijpe vruchten zijn hard en de kleur wordt iets doffer. Ze kunnen rijp vrij lang aan de plant blijven.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen