Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
  • De nummer 1 in online planten
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Online planten bestellen & bezorging aan huis.

Buzzy ® Aubergine Halflange Violette

Meer productinformatie

Buzzy ® Aubergine Halflange Violette

Schrijf de eerste review van dit product

De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 2,49
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

artikel op voorraad

  • 4,99 bezorgkosten, vanaf 250 euro gratis
  • kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • veilig online betalen
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Eenvoudig online planten bestellen. Meer groen voor iedereen!

Trustpilot beoordelingen

Meer informatie over Buzzy ® Aubergine Halflange Violette

De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Aubergine in de keuken
Aubergine kan soms wat bitter smaken. Door de groente, in plakken gesneden, te bestrooien met zout en onder druk (bijvoorbeeld met een plat bord verzwaard met een vol conservenblik) ± 30 minuten te laten staan, trekken de bitterstoffen uit de aubergine. Spoel de plakken daarna onder koud stromend water af en dep ze met een doek droog. Nu kunt u de aubergine bakken. U kunt de plakken aubergine ook even in ruim kokend water blancheren. Daarna kan de aubergine gewoon worden verwerkt.
Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine (die bij verhitting geheel verdwijnt) kan maag- en darmklachten veroorzaken. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm.
02070 Aubergine Halflange Voillette
Aubergines, halflange violette. Een peervormige, donkerviolette vrucht. Het ‘vlees’ van de vruchten is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt. Zaaien: in januari in een zaaibakje in de huiskamer of in een verwarmde kas. De ideale kiemtemperatuur is ca 20°C. Vanaf maart kan het ook (onder glas) in de vollegrond. Als de plantjes 5 cm groot zijn, moeten ze worden verspeend (wijder uitplanten of in aparte potjes zetten). Wacht met buiten uitplanten tot alle kans op nachtvorst geweken is (zeker tot half mei). Zet ze buiten op een beschutte, zonnige plek/ Ze groeien als tomaten planten, dus hebben ze een stok of draad nodig waaraan ze aangebonden worden. Zorg dat het hart van iedere plant open blijft. Het teveel aan scheuten wegnemen. Oogst: vanaf juli. Rijpe vruchten zijn hard en de kleur wordt iets doffer. Ze kunnen rijp vrij lang aan de plant blijven.

Buzzy ® Aubergine Halfl...
De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.
De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken.
Het woord "aubergine" komt van het Sanskriet woord "vatinganah" dat faarten, puffen of weggaan betekent. Uit het Sankskriet werd het in het Perzisch "badingan", daarna in het Arabisch "as al-badhinjan". In het Catalaans is het "alberginia", en dit werd door de Fransen verbasterd tot aubergine. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw.
Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De aubergine die wij kennen, heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat en slechts 16 kcal per 100 gram levert.

Aubergine in de keuken
Aubergine kan soms wat bitter smaken. Door de groente, in plakken gesneden, te bestrooien met zout en onder druk (bijvoorbeeld met een plat bord verzwaard met een vol conservenblik) ± 30 minuten te laten staan, trekken de bitterstoffen uit de aubergine. Spoel de plakken daarna onder koud stromend water af en dep ze met een doek droog. Nu kunt u de aubergine bakken. U kunt de plakken aubergine ook even in ruim kokend water blancheren. Daarna kan de aubergine gewoon worden verwerkt.
Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine (die bij verhitting geheel verdwijnt) kan maag- en darmklachten veroorzaken. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm.
02070 Aubergine Halflange Voillette
Aubergines, halflange violette. Een peervormige, donkerviolette vrucht. Het ‘vlees’ van de vruchten is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt. Zaaien: in januari in een zaaibakje in de huiskamer of in een verwarmde kas. De ideale kiemtemperatuur is ca 20°C. Vanaf maart kan het ook (onder glas) in de vollegrond. Als de plantjes 5 cm groot zijn, moeten ze worden verspeend (wijder uitplanten of in aparte potjes zetten). Wacht met buiten uitplanten tot alle kans op nachtvorst geweken is (zeker tot half mei). Zet ze buiten op een beschutte, zonnige plek/ Ze groeien als tomaten planten, dus hebben ze een stok of draad nodig waaraan ze aangebonden worden. Zorg dat het hart van iedere plant open blijft. Het teveel aan scheuten wegnemen. Oogst: vanaf juli. Rijpe vruchten zijn hard en de kleur wordt iets doffer. Ze kunnen rijp vrij lang aan de plant blijven.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 250, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

€ 0,00

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € nan

Bezorgkosten € 0,00

Totaal: € nan

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen