Buzzy ® Basilicum Fijnbladig
- Zelfvoorzienend
- Leuke bezigheid
- Je ziet elke dag groei
- Zelfvoorzienend
- Leuke bezigheid
- Basilicum niet direct beschikbaar
Merk | Buzzy seeds |
---|---|
Kleur | Groen |
Standplaats | Zon |
Groeisnelheid | Snel |
Medewerker spreken? Bel de klantenservice op 085 40 16 555
ik heb mijn adresje gevonde
Ik ga zeker reclame voor jullie maken.
De vriendelijke houding en de uurbepaling waren zeer goed
Zeer vriendlijke en behulpzame jongeman die de planten leverde
Aanrader !
vallen mee vergeleken bij andere webside
Ik werd netjes op de hoogte gehouden van de stand van zaken rond de leverdatum en alles werd netjes en verzorgd op tijd afgeleverd. Kortom... zeker voor herhaling vatbaar!!!
Handig voor erbij!
-
Kweekbak set
€ 9,99 -
Kweekkappen
€ 9,99
Alternatieven
-
Buzzy ® Basilicum Grove
€ 2,99 -
Buzzy ® Peterselie
€ 2,49 -
Buzzy ® Tuinkers
€ 2,49
Meer informatie over Buzzy ® Basilicum Fijnbladig
Zaaien:
De zaadjes van de fijnbladige basilicum dienen in de periode van half maart tot juli in een kweekbakje te worden gezaaid. De kweekbak dient op een warme plek te staan.
Na ongeveer 4 weken kun je de basilicum uitplanten op een warme beschutte plek. Zet de basilicumplantjes zo’n 20-30 cm uit elkaar.
Je kunt er ook voor kiezen om de plant in een bloempot te zetten, je dient hem dan wel wat uit te dunnen. Let er wel op dat je de plant op een warme plek in de zon zet, bij voorkeur in de vensterbank of op het aanrecht.
Let op!
Gebruik geen mest. Dit beïnvloedt de smaak en het aroma van de basilicumplant.
Houd de grond wel vochtig, de plant droogt namelijk heel snel uit. Zorg er echter wel voor dat je niet teveel water gaat geven, de plant zal dan gaan hangen en rotten.
Recept voor stokbrood met basilicumboter
Ingrediënten
100 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1 uitgeperste teen knoflook
2 eetlepels fijngesneden basilicum
Een fijngesneden halve rode peper
Rasp van een kwart citroen
1 stokbrood
Meng de knoflook en de basilicum goed door de boter heen. Dit gaat het makkelijkst met een vork. Meng de fijngesneden halve rode peper erdoorheen. Doe dit ook met de rasp van de kwart citroen. Denk er wel aan dat je de citroen van tevoren even schoon boent.
Breng vervolgens de boter op smaak met wat versgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper.
Laat nu de basilicumboter een uurtje in de koelkast opstijven.
De boter is nu klaar voor gebruik. Vergeet niet het stokbrood af te bakken!
Serveertip!
Steek met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit de boter en leg ze mooi op een schaaltje neer.
- Zelfvoorzienend
- Leuke bezigheid
- Je ziet elke dag groei
- Basilicum niet direct beschikbaar
De fijnbladige basilicum is erg aromatisch en wordt met name in Italiaanse keuken veel gebruikt om gerechten mee op smaak te brengen. Daarnaast is het een gouden combinatie met tomaten.
De basilicumplant wordt zo’n 45 cm hoog en heeft een diameter van zo’n 30 cm.
De zaadjes van de fijnbladige basilicum dienen in de periode van half maart tot juli in een kweekbakje te worden gezaaid. De kweekbak dient op een warme plek te staan.
Na ongeveer 4 weken kun je de basilicum uitplanten op een warme beschutte plek. Zet de basilicumplantjes zo’n 20-30 cm uit elkaar.
Je kunt er ook voor kiezen om de plant in een bloempot te zetten, je dient hem dan wel wat uit te dunnen. Let er wel op dat je de plant op een warme plek in de zon zet, bij voorkeur in de vensterbank of op het aanrecht.
Let op!
Gebruik geen mest. Dit beïnvloedt de smaak en het aroma van de basilicumplant.
Houd de grond wel vochtig, de plant droogt namelijk heel snel uit. Zorg er echter wel voor dat je niet teveel water gaat geven, de plant zal dan gaan hangen en rotten.
Recept voor stokbrood met basilicumboter
Ingrediënten
100 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1 uitgeperste teen knoflook
2 eetlepels fijngesneden basilicum
Een fijngesneden halve rode peper
Rasp van een kwart citroen
1 stokbrood
Meng de knoflook en de basilicum goed door de boter heen. Dit gaat het makkelijkst met een vork. Meng de fijngesneden halve rode peper erdoorheen. Doe dit ook met de rasp van de kwart citroen. Denk er wel aan dat je de citroen van tevoren even schoon boent.
Breng vervolgens de boter op smaak met wat versgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper.
Laat nu de basilicumboter een uurtje in de koelkast opstijven.
De boter is nu klaar voor gebruik. Vergeet niet het stokbrood af te bakken!
Serveertip!
Steek met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit de boter en leg ze mooi op een schaaltje neer.
Merk | Buzzy seeds |
---|---|
Kleur | Groen |
Standplaats | Zon |
Groeisnelheid | Snel |