Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice nu open
Belgie Nederland
0
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Gratis bezorging vanaf 50,- in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Bezorgd tot in de tuin, gratis vanaf 50,-

Buzzy ® Dille

Meer productinformatie

Buzzy ® Dille

Schrijf de eerste review van dit product

Dille (Anethum graveolens) is een oude kruidenplant. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Vroeger was dit keukenkruid vooral bekend vanwege de geneeskrachtige werking bij zowel de Egyptenaren, Grieken als bij de Romeinen. Men maakte gebruik van zowel de bladeren als van de zaden. Dille is vermoedelijk door monniken in de rest van Europa verspreid. Tijdens de middeleeuwen werd dille gebruikt in de strijd tegen heksen. Het kruid heeft zich in de keuken onmisbaar gemaakt.

In de Scandinavische landen wordt dille veel gebruikt in de gerechten, vooral bij visgerechten. De naam Dille komt van het oud-Saksisch woord Dilarm, dat vrij vertaald ‘in slaap wiegen’ betekent. Dille behoort tot de familie van de schermbloemige waartoe ook wortels, selder en peterselie toe behoren. Het plantje heeft een holle, glimmende stengel waarop de bladeren geveerd, breekbaar en draadachtig zijn; de groengele schermvormige bloemen zijn zeer geliefd bij bloemisten en schitteren in vele bloemstukken. Dille is ook tevinden in de vrije natuur waar het zich gemakkelijk laat verwilderen. Dille werkt genezend bij overtollige darmgassen, is hoestwerend en rijk aan vitamineC. De zaden als thee gebruiken, bevordert een goede nachtrust. Ook bij borstvoeding werkt dit kruid goed.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 2,49
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

artikel op voorraad

  • Gratis bezorging vanaf 50,-, anders 4,99
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • Pinnen bij bezorging mogelijk
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Wij bezorgen gratis vanaf 50 euro in heel Nederland en België tuincentrum.nl bezorgt gratis vanaf 50 euro in heel Nederland en Belgie

Trustpilot beoordelingen

Meer informatie over Buzzy ® Dille

Dille (Anethum graveolens) is een oude kruidenplant. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Vroeger was dit keukenkruid vooral bekend vanwege de geneeskrachtige werking bij zowel de Egyptenaren, Grieken als bij de Romeinen. Men maakte gebruik van zowel de bladeren als van de zaden. Dille is vermoedelijk door monniken in de rest van Europa verspreid. Tijdens de middeleeuwen werd dille gebruikt in de strijd tegen heksen. Het kruid heeft zich in de keuken onmisbaar gemaakt.

In de Scandinavische landen wordt dille veel gebruikt in de gerechten, vooral bij visgerechten. De naam Dille komt van het oud-Saksisch woord Dilarm, dat vrij vertaald ‘in slaap wiegen’ betekent. Dille behoort tot de familie van de schermbloemige waartoe ook wortels, selder en peterselie toe behoren. Het plantje heeft een holle, glimmende stengel waarop de bladeren geveerd, breekbaar en draadachtig zijn; de groengele schermvormige bloemen zijn zeer geliefd bij bloemisten en schitteren in vele bloemstukken. Dille is ook tevinden in de vrije natuur waar het zich gemakkelijk laat verwilderen. Dille werkt genezend bij overtollige darmgassen, is hoestwerend en rijk aan vitamineC. De zaden als thee gebruiken, bevordert een goede nachtrust. Ook bij borstvoeding werkt dit kruid goed.

Zaaien

Dille verkiest een zonnige plaats en groeit het best in vochtige, goed doorlaatbare en humusrijke grond. Ook in potten of bakken is dit plantje te kweken, mits voldoende water en voedsel beschikbaar is. Het zaaien kan het beste direct ter plaatse gebeuren omdat dille zich moeilijk laat verplanten door zijn pinachtig wortelgestel. Een ideale periode hiervoor is april-mei, en moet gebeuren op een afstand van 30 cm. Na twee weken gaan de zaden kiemen. Uitdunnen op 20 cm geeft forse, stevige planten. Dille is weinig gevoelig voor insecten. Het beschermt zelfs tegen bladluis.

Buzzy ® Dille
Dille (Anethum graveolens) is een oude kruidenplant. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Vroeger was dit keukenkruid vooral bekend vanwege de geneeskrachtige werking bij zowel de Egyptenaren, Grieken als bij de Romeinen. Men maakte gebruik van zowel de bladeren als van de zaden. Dille is vermoedelijk door monniken in de rest van Europa verspreid. Tijdens de middeleeuwen werd dille gebruikt in de strijd tegen heksen. Het kruid heeft zich in de keuken onmisbaar gemaakt.

In de Scandinavische landen wordt dille veel gebruikt in de gerechten, vooral bij visgerechten. De naam Dille komt van het oud-Saksisch woord Dilarm, dat vrij vertaald ‘in slaap wiegen’ betekent. Dille behoort tot de familie van de schermbloemige waartoe ook wortels, selder en peterselie toe behoren. Het plantje heeft een holle, glimmende stengel waarop de bladeren geveerd, breekbaar en draadachtig zijn; de groengele schermvormige bloemen zijn zeer geliefd bij bloemisten en schitteren in vele bloemstukken. Dille is ook tevinden in de vrije natuur waar het zich gemakkelijk laat verwilderen. Dille werkt genezend bij overtollige darmgassen, is hoestwerend en rijk aan vitamineC. De zaden als thee gebruiken, bevordert een goede nachtrust. Ook bij borstvoeding werkt dit kruid goed.
Dille (Anethum graveolens) is een oude kruidenplant. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Vroeger was dit keukenkruid vooral bekend vanwege de geneeskrachtige werking bij zowel de Egyptenaren, Grieken als bij de Romeinen. Men maakte gebruik van zowel de bladeren als van de zaden. Dille is vermoedelijk door monniken in de rest van Europa verspreid. Tijdens de middeleeuwen werd dille gebruikt in de strijd tegen heksen. Het kruid heeft zich in de keuken onmisbaar gemaakt.

In de Scandinavische landen wordt dille veel gebruikt in de gerechten, vooral bij visgerechten. De naam Dille komt van het oud-Saksisch woord Dilarm, dat vrij vertaald ‘in slaap wiegen’ betekent. Dille behoort tot de familie van de schermbloemige waartoe ook wortels, selder en peterselie toe behoren. Het plantje heeft een holle, glimmende stengel waarop de bladeren geveerd, breekbaar en draadachtig zijn; de groengele schermvormige bloemen zijn zeer geliefd bij bloemisten en schitteren in vele bloemstukken. Dille is ook tevinden in de vrije natuur waar het zich gemakkelijk laat verwilderen. Dille werkt genezend bij overtollige darmgassen, is hoestwerend en rijk aan vitamineC. De zaden als thee gebruiken, bevordert een goede nachtrust. Ook bij borstvoeding werkt dit kruid goed.

Zaaien

Dille verkiest een zonnige plaats en groeit het best in vochtige, goed doorlaatbare en humusrijke grond. Ook in potten of bakken is dit plantje te kweken, mits voldoende water en voedsel beschikbaar is. Het zaaien kan het beste direct ter plaatse gebeuren omdat dille zich moeilijk laat verplanten door zijn pinachtig wortelgestel. Een ideale periode hiervoor is april-mei, en moet gebeuren op een afstand van 30 cm. Na twee weken gaan de zaden kiemen. Uitdunnen op 20 cm geeft forse, stevige planten. Dille is weinig gevoelig voor insecten. Het beschermt zelfs tegen bladluis.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen