Vragen? Bellen = 085 40 16 555 / Whatsapp = 06 21 56 65 55 * klantenservice nu open
Belgie Nederland
Thuiswinkel waarborg
0
tuincentrum.nl beoordeling trustpilot 9.3
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Gratis bezorging vanaf 50,- in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies

Buzzy ® Kervel Gewone

Buzzy ® Kervel Gewone

Schrijf de eerste review van dit product

Kervel (Anthriscus cerefolium) heeft de smaak van anijs. Niet voor niets is dit keukenkruid enorm populair, zowel in de Belgische maar ook in de Franse keuken. Met kervel kan de gebruiker veel doen: warme sauzen, soepen, dipsausjes, schotels versieren, kervel past hier overal prima bij. De kervel niet laten meekoken anders verliest hij zijn aroma. Dus alleen op het einde van de bereiding toevoegen. De inheemse plant is afkomstig uit de landen rond de Middellandse-Zee en West–Azië en werd door de Romeinen naar het noorden meegebracht. Deze laatste gebruikten kervel vooral als geneesmiddel. In de middeleeuwen trof men dit kruid aan in de kloostertuinen. Kervel is een winterharde plant en familie van peterselie. Hierdoor behoort het tot de familie van de schermbloemigen. Deze tot 70 cm hoge plant, met samengestelde bladeren die onderaan zacht behaard aanvoelen, geeft witte bloemen. Op het moment van de bloei verliest de plant zo goed als volledig zijn aroma.

Kervel is alvanaf oudsher bekend om zijn bloedzuiverende en urineafdrijvende eigenschappen. Het heeft een heilzame werking op de luchtwegen, dit vooral bij ontstekingen opd e bronchiën en bij astmatische problemen. Vers sap helpt bij keelpijn. In de middeleeuwen werd kervel inwendig gebruikt bij leveraandoeningen, darmkoliekenen uitwendig bij oogontstekingen en aambeien. Kervel is tevens een rijke leverancier van vitamine C en bevat veel koolhydraten.

lees meer

Kervel (Anthriscus cerefolium) heeft de smaak van anijs. Niet voor niets is dit keukenkruid enorm populair, zowel in de Belgische maar ook in de Franse keuken. Met kervel kan de gebruiker veel doen: warme sauzen, soepen, dipsausjes, schotels versieren, kervel past hier overal prima bij. De kervel niet laten meekoken anders verliest hij zijn aroma. Dus alleen op het einde van de bereiding toevoegen. De inheemse plant is afkomstig uit de landen rond de Middellandse-Zee en West–Azië en werd door de Romeinen naar het noorden meegebracht. Deze laatste gebruikten kervel vooral als geneesmiddel. In de middeleeuwen trof men dit kruid aan in de kloostertuinen. Kervel is een winterharde plant en familie van peterselie. Hierdoor behoort het tot de familie van de schermbloemigen. Deze tot 70 cm hoge plant, met samengestelde bladeren die onderaan zacht behaard aanvoelen, geeft witte bloemen. Op het moment van de bloei verliest de plant zo goed als volledig zijn aroma.

Kervel is alvanaf oudsher bekend om zijn bloedzuiverende en urineafdrijvende eigenschappen. Het heeft een heilzame werking op de luchtwegen, dit vooral bij ontstekingen opd e bronchiën en bij astmatische problemen. Vers sap helpt bij keelpijn. In de middeleeuwen werd kervel inwendig gebruikt bij leveraandoeningen, darmkoliekenen uitwendig bij oogontstekingen en aambeien. Kervel is tevens een rijke leverancier van vitamine C en bevat veel koolhydraten.

Zaaien

Kervel vraagt om een vochtige, goed doorlaatbare en humusrijke grond en een licht beschaduwde plaats. Bij voldoende organische meststoffen vóór de teelt, is een rijkelijkeoogst gegarandeerd.

Vanaf maart kan men beginnen met buiten zaaien, dit tot ver in de zomer. Zaai om de acht weken om verse kervel voorhanden hebben. Zaai de lange, dunne en zwarte zaden niet te dicht op de rij. Dit laatste is nodig voor mooie planten. Je kan zowel breedwerpig als in lijnen zaaien met een tussenafstand van 15 à 20 cm. Bedek de zaden na de uitzaai met een dun laagje dekgrond. Hou de grond vochtig tot de kieming, door alles af te dekken met geperforeerde plastiekfolie of doorgebruik te maken van een vochtige jutedoek.

Teelt binnenshuis kan in bakjes of in grote bloempotten waarin voedzame potgrond zit. Potscherven onderin de zaai recipiënt zorgen voor een goede afwatering. Zaaien kan vanaf oktober en op dezelfde manier als buiten zaaien. Zet de zaailing na de kieming op een zonnige plaats. Bij het verschijnen van de eerste bloeistengels is het zaak de kervel op te ruimen. Tot slot nog een tip. Oogst de bladeren door ze vijf cm boven de grond met een scherp mes af te snijden. Dit leidt tot meerdere keren na elkaar oogsten.

sluiten

Availability: In voorraad

€ 1,99
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

artikel op voorraad

  • Vandaag besteld, overmorgen al in huis
  • Gratis bezorging vanaf 50,-, anders 4,99
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • Pinnen bij bezorging mogelijk
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Medewerker spreken? Bel de klantenservice op 085 40 16 555

Trustpilot beoordelingen

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

€ 0,00

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen