Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
  • De nummer 1 in online planten
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Online planten bestellen & bezorging aan huis.

Buzzy ® Komkommer Hoffman's Giganta

Meer productinformatie

Buzzy ® Komkommer Hoffman's Giganta

Schrijf de eerste review van dit product

De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort tot hetzelfde geslacht als de meloen (Cucumis melo) en dezelfde familie als de courgette (Cucurbita pepo). Het zijn warmteminnende planten en ze groeien in Nederland en België het beste onder glas. De komkommerplant is eenjarig. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit.
De plant heeft grote bladeren, die over de vruchten heen groeien. De plant is een klimplant met hechtranken, maar kan ook op horizontaal groeiend op de grond geteeld worden. Voordat er kassen waren werden de komkommers op broeiveuren onder platglas geteeld. Later werd het platte glas rechtop gezet en vormde zo een kas. In de glastuinbouw worden de planten langs binddraad omhoog geleid. In Nederland en België is de komkommer door de teelt in verwarmde kassen tegenwoordig (sinds ongeveer 1960) het gehele jaar verkrijgbaar. In deze kassen groeien de komkommers nadat ze gebloeid hebben in ongeveer 10 tot 14 dagen uit naar een volledige komkommer, dus van een komkommer van minder dan 50 gram naar een komkommer van tussen de 400 en 450 gram. (Zie ook: Biologische zaaitabel)
De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Een rijpe vrucht verkleurt naar geelgroen. Doordat de vrucht parthenocarp is, worden er geen zaden gevormd, soms zijn echter nog wel rudimentaire zaden aan de zaadlijsten te zien.
De vruchten die in Nederland en België gegeten worden zijn in de regel 35 tot 39 centimeter lang en 5 cm in diameter met een gewicht van 400 tot 450 gram. Kleinere komkommers, de zogenaamde minikomkommers, komen echter ook voor, vooral in Engeland. Deze komkommers zijn 14 - 18 cm lang met een gewicht van 110 - 130 gram. Er bestaat een gele en een witte variant. In de omgeving van Utrecht zijn nog lang de gele komkommers onder platglas geteeld. Door verdwijning van het platte glas en doordat de gele komkommer niet bittervrij is, is deze teelt verdwenen. De komkommer wordt meestal als salade gegeten en al dan niet geschild. Sommige mensen vinden het lekkerder om hem te halveren en de zaadlijsten te verwijderen. Anderen vinden dat niet nodig. De komkommer kan, eenmaal geschild, worden geraspt of in dunne plakken gesneden. Komkommersalade wordt aangemaakt met olie, azijn, wat zout en peper. Eventueel kan ook fijngesneden ui worden toegevoegd of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld dille of peterselie. Als men na het eten van komkommersalade vaak moet opboeren en het slecht verteert, kan men dit simpel oplossen door een klein beetje knoflook aan de komkommersalade toe te voegen of de schaal waarin de salade wordt aangemaakt eerst met een knoflookteentje goed in te wrijven. Komkommersalade is erg vochtig. Als dit niet wenselijk wordt geacht, kan men de gesneden of geraspte komkommer eerst laten uitlekken in een zeef. Door het toevoegen van zout gaat dit uitlekken sneller. Komkommer kan echter ook worden gestoofd, gevuld met gehakt om in de oven gaar te braden, of als garnering worden gebruikt.
Een bij velen favoriet recept uit Griekenland is tzatziki. Geraspte komkommer wordt vermengd met dikke Griekse (of Bulgaarse) yoghurt, veel knoflook uit de knijper en vrij veel zout. Ook hierbij moet ervoor worden gezorgd dat het geheel niet te vochtig wordt. Men kan zowel de yoghurt als de komkommer daartoe laten uitlekken. (Zie ook: Augurk, Nederlandse gerechten).
Komkommers kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur van 13°C tot 15°C. Als ze in de koelkast worden bewaard, blijven ze minder lang goed.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 2,49
Op Voorraad
Eerstvolgende bezorgmogelijkheid: Overmorgen (donderdag)
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

  • 4,99 bezorgkosten, vanaf 250 euro gratis
  • kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • veilig online betalen
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Eenvoudig online planten bestellen. Meer groen voor iedereen!

19 uur geleden
Op de afgesproken dag en op het…
Op de afgesproken dag en op het bevestigde tijdstip geleverd.
23 uur geleden
Wij hadden 2 buxussen besteld van een…
Wij hadden 2 buxussen besteld van een behoorlijke afmeting. Op de site kon je aangeven wanneer je ze wilde laten afleveren. Kregen van tevoren ook keurig een mailtje met de tijd van aflevering. Maar toen de tijd daar was kwamen er geen buxussen en omdat t zaterdag was konden we geen contact krijgen met t bedrijf. Maandag gelijk gebeld, bleek dat ze wel waren geleverd maar niet bij ons. Na wat uitzoeken bleek dat ze elders in de buurt waren afgeleverd. De chauffeur had een foto gemaakt van waar hij ze had neergezet. Het enige jammere was dat we ze zelf moesten gaan halen. Ze waren/zijn wel erg mooi en staan prachtig in de tuin.
23 uur geleden
Beukenhaag besteld
Beukenhaag besteld. Fijn dat je zelf leverdag kunt aangeven. Prima kwaliteit!
24 uur geleden
Nog even afwachten maar tot nu toe prima.
Weet niet hoeveel haagbeuken er gaan aanslaan nog, maar de site en aflevering zijn prima...
ik heb mijn adresje gevonde
26 uur geleden
Uitstekende service
Uitstekende service. De medewerker (Wijnand) nam om 17:50 nog uitgebreid de tijd om me te woord te staan en de nodige uitleg te verschaffen . De zakken zand 2,5 kuub werden keurig in de tuin neergelegd.
Ik ga zeker reclame voor jullie maken.
40 uur geleden
Snelle levering
Snelle levering, prima service
2 dagen geleden
Snel geleverd
Snel geleverd, antwoord op vragen, nu nog kijken of alles goed aanslaat!
2 dagen geleden
Haagplanten die ik besteld heb zijn van…
Haagplanten die ik besteld heb zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de beschrijving bij het bestellen
De vriendelijke houding en de uurbepaling waren zeer goed
Zeer vriendlijke en behulpzame jongeman die de planten leverde
Aanrader !
2 dagen geleden
super snel geleverd en niet duur …
super snel geleverd en niet duur , vooral de verzendkosten
vallen mee vergeleken bij andere webside
2 dagen geleden
Voor herhaling vatbaar!!
Dit was de eerste keer dat ik bij Tuincentrum.nl iets bestelde. Duidelijke site, veel informatie over de planten en bomen. Ook de prijzen zijn erg concurerrend! Makkelijk betalen!
Ik werd netjes op de hoogte gehouden van de stand van zaken rond de leverdatum en alles werd netjes en verzorgd op tijd afgeleverd. Kortom... zeker voor herhaling vatbaar!!!

Meer informatie over Buzzy ® Komkommer Hoffman's Giganta

De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort tot hetzelfde geslacht als de meloen (Cucumis melo) en dezelfde familie als de courgette (Cucurbita pepo). Het zijn warmteminnende planten en ze groeien in Nederland en België het beste onder glas. De komkommerplant is eenjarig. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit.
De plant heeft grote bladeren, die over de vruchten heen groeien. De plant is een klimplant met hechtranken, maar kan ook op horizontaal groeiend op de grond geteeld worden. Voordat er kassen waren werden de komkommers op broeiveuren onder platglas geteeld. Later werd het platte glas rechtop gezet en vormde zo een kas. In de glastuinbouw worden de planten langs binddraad omhoog geleid. In Nederland en België is de komkommer door de teelt in verwarmde kassen tegenwoordig (sinds ongeveer 1960) het gehele jaar verkrijgbaar. In deze kassen groeien de komkommers nadat ze gebloeid hebben in ongeveer 10 tot 14 dagen uit naar een volledige komkommer, dus van een komkommer van minder dan 50 gram naar een komkommer van tussen de 400 en 450 gram. (Zie ook: Biologische zaaitabel)
De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Een rijpe vrucht verkleurt naar geelgroen. Doordat de vrucht parthenocarp is, worden er geen zaden gevormd, soms zijn echter nog wel rudimentaire zaden aan de zaadlijsten te zien.
De vruchten die in Nederland en België gegeten worden zijn in de regel 35 tot 39 centimeter lang en 5 cm in diameter met een gewicht van 400 tot 450 gram. Kleinere komkommers, de zogenaamde minikomkommers, komen echter ook voor, vooral in Engeland. Deze komkommers zijn 14 - 18 cm lang met een gewicht van 110 - 130 gram. Er bestaat een gele en een witte variant. In de omgeving van Utrecht zijn nog lang de gele komkommers onder platglas geteeld. Door verdwijning van het platte glas en doordat de gele komkommer niet bittervrij is, is deze teelt verdwenen. De komkommer wordt meestal als salade gegeten en al dan niet geschild. Sommige mensen vinden het lekkerder om hem te halveren en de zaadlijsten te verwijderen. Anderen vinden dat niet nodig. De komkommer kan, eenmaal geschild, worden geraspt of in dunne plakken gesneden. Komkommersalade wordt aangemaakt met olie, azijn, wat zout en peper. Eventueel kan ook fijngesneden ui worden toegevoegd of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld dille of peterselie. Als men na het eten van komkommersalade vaak moet opboeren en het slecht verteert, kan men dit simpel oplossen door een klein beetje knoflook aan de komkommersalade toe te voegen of de schaal waarin de salade wordt aangemaakt eerst met een knoflookteentje goed in te wrijven. Komkommersalade is erg vochtig. Als dit niet wenselijk wordt geacht, kan men de gesneden of geraspte komkommer eerst laten uitlekken in een zeef. Door het toevoegen van zout gaat dit uitlekken sneller. Komkommer kan echter ook worden gestoofd, gevuld met gehakt om in de oven gaar te braden, of als garnering worden gebruikt.
Een bij velen favoriet recept uit Griekenland is tzatziki. Geraspte komkommer wordt vermengd met dikke Griekse (of Bulgaarse) yoghurt, veel knoflook uit de knijper en vrij veel zout. Ook hierbij moet ervoor worden gezorgd dat het geheel niet te vochtig wordt. Men kan zowel de yoghurt als de komkommer daartoe laten uitlekken. (Zie ook: Augurk, Nederlandse gerechten).
Komkommers kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur van 13°C tot 15°C. Als ze in de koelkast worden bewaard, blijven ze minder lang goed.

Zaaien

Doe dit vanaf half maart tot half april binnenshuis of in een verwarmde hobbykas. Kweek de planten zo warm mogelijk op. Het liefst bij 23ºC. In de platte bak kunt u vanaf half april uitplanten. In de vollegrond vanaf half mei. Zet de planten zo zonnig mogelijk. Uitplanten op 140 x 40 cm. Vooral veel water geven (niet op het blad). Na 5 bladeren de kop uit de plant halen voor een betere ontwikkeling. Als het gewas te vol wordt, de zijranken toppen en enkele grote bladeren verwijderen. Oogst: de hele zomer door.

Buzzy ® Komkommer Hoffm...
De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort tot hetzelfde geslacht als de meloen (Cucumis melo) en dezelfde familie als de courgette (Cucurbita pepo). Het zijn warmteminnende planten en ze groeien in Nederland en België het beste onder glas. De komkommerplant is eenjarig. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit.
De plant heeft grote bladeren, die over de vruchten heen groeien. De plant is een klimplant met hechtranken, maar kan ook op horizontaal groeiend op de grond geteeld worden. Voordat er kassen waren werden de komkommers op broeiveuren onder platglas geteeld. Later werd het platte glas rechtop gezet en vormde zo een kas. In de glastuinbouw worden de planten langs binddraad omhoog geleid. In Nederland en België is de komkommer door de teelt in verwarmde kassen tegenwoordig (sinds ongeveer 1960) het gehele jaar verkrijgbaar. In deze kassen groeien de komkommers nadat ze gebloeid hebben in ongeveer 10 tot 14 dagen uit naar een volledige komkommer, dus van een komkommer van minder dan 50 gram naar een komkommer van tussen de 400 en 450 gram. (Zie ook: Biologische zaaitabel)
De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Een rijpe vrucht verkleurt naar geelgroen. Doordat de vrucht parthenocarp is, worden er geen zaden gevormd, soms zijn echter nog wel rudimentaire zaden aan de zaadlijsten te zien.
De vruchten die in Nederland en België gegeten worden zijn in de regel 35 tot 39 centimeter lang en 5 cm in diameter met een gewicht van 400 tot 450 gram. Kleinere komkommers, de zogenaamde minikomkommers, komen echter ook voor, vooral in Engeland. Deze komkommers zijn 14 - 18 cm lang met een gewicht van 110 - 130 gram. Er bestaat een gele en een witte variant. In de omgeving van Utrecht zijn nog lang de gele komkommers onder platglas geteeld. Door verdwijning van het platte glas en doordat de gele komkommer niet bittervrij is, is deze teelt verdwenen. De komkommer wordt meestal als salade gegeten en al dan niet geschild. Sommige mensen vinden het lekkerder om hem te halveren en de zaadlijsten te verwijderen. Anderen vinden dat niet nodig. De komkommer kan, eenmaal geschild, worden geraspt of in dunne plakken gesneden. Komkommersalade wordt aangemaakt met olie, azijn, wat zout en peper. Eventueel kan ook fijngesneden ui worden toegevoegd of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld dille of peterselie. Als men na het eten van komkommersalade vaak moet opboeren en het slecht verteert, kan men dit simpel oplossen door een klein beetje knoflook aan de komkommersalade toe te voegen of de schaal waarin de salade wordt aangemaakt eerst met een knoflookteentje goed in te wrijven. Komkommersalade is erg vochtig. Als dit niet wenselijk wordt geacht, kan men de gesneden of geraspte komkommer eerst laten uitlekken in een zeef. Door het toevoegen van zout gaat dit uitlekken sneller. Komkommer kan echter ook worden gestoofd, gevuld met gehakt om in de oven gaar te braden, of als garnering worden gebruikt.
Een bij velen favoriet recept uit Griekenland is tzatziki. Geraspte komkommer wordt vermengd met dikke Griekse (of Bulgaarse) yoghurt, veel knoflook uit de knijper en vrij veel zout. Ook hierbij moet ervoor worden gezorgd dat het geheel niet te vochtig wordt. Men kan zowel de yoghurt als de komkommer daartoe laten uitlekken. (Zie ook: Augurk, Nederlandse gerechten).
Komkommers kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur van 13°C tot 15°C. Als ze in de koelkast worden bewaard, blijven ze minder lang goed.
De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort tot hetzelfde geslacht als de meloen (Cucumis melo) en dezelfde familie als de courgette (Cucurbita pepo). Het zijn warmteminnende planten en ze groeien in Nederland en België het beste onder glas. De komkommerplant is eenjarig. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit.
De plant heeft grote bladeren, die over de vruchten heen groeien. De plant is een klimplant met hechtranken, maar kan ook op horizontaal groeiend op de grond geteeld worden. Voordat er kassen waren werden de komkommers op broeiveuren onder platglas geteeld. Later werd het platte glas rechtop gezet en vormde zo een kas. In de glastuinbouw worden de planten langs binddraad omhoog geleid. In Nederland en België is de komkommer door de teelt in verwarmde kassen tegenwoordig (sinds ongeveer 1960) het gehele jaar verkrijgbaar. In deze kassen groeien de komkommers nadat ze gebloeid hebben in ongeveer 10 tot 14 dagen uit naar een volledige komkommer, dus van een komkommer van minder dan 50 gram naar een komkommer van tussen de 400 en 450 gram. (Zie ook: Biologische zaaitabel)
De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Een rijpe vrucht verkleurt naar geelgroen. Doordat de vrucht parthenocarp is, worden er geen zaden gevormd, soms zijn echter nog wel rudimentaire zaden aan de zaadlijsten te zien.
De vruchten die in Nederland en België gegeten worden zijn in de regel 35 tot 39 centimeter lang en 5 cm in diameter met een gewicht van 400 tot 450 gram. Kleinere komkommers, de zogenaamde minikomkommers, komen echter ook voor, vooral in Engeland. Deze komkommers zijn 14 - 18 cm lang met een gewicht van 110 - 130 gram. Er bestaat een gele en een witte variant. In de omgeving van Utrecht zijn nog lang de gele komkommers onder platglas geteeld. Door verdwijning van het platte glas en doordat de gele komkommer niet bittervrij is, is deze teelt verdwenen. De komkommer wordt meestal als salade gegeten en al dan niet geschild. Sommige mensen vinden het lekkerder om hem te halveren en de zaadlijsten te verwijderen. Anderen vinden dat niet nodig. De komkommer kan, eenmaal geschild, worden geraspt of in dunne plakken gesneden. Komkommersalade wordt aangemaakt met olie, azijn, wat zout en peper. Eventueel kan ook fijngesneden ui worden toegevoegd of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld dille of peterselie. Als men na het eten van komkommersalade vaak moet opboeren en het slecht verteert, kan men dit simpel oplossen door een klein beetje knoflook aan de komkommersalade toe te voegen of de schaal waarin de salade wordt aangemaakt eerst met een knoflookteentje goed in te wrijven. Komkommersalade is erg vochtig. Als dit niet wenselijk wordt geacht, kan men de gesneden of geraspte komkommer eerst laten uitlekken in een zeef. Door het toevoegen van zout gaat dit uitlekken sneller. Komkommer kan echter ook worden gestoofd, gevuld met gehakt om in de oven gaar te braden, of als garnering worden gebruikt.
Een bij velen favoriet recept uit Griekenland is tzatziki. Geraspte komkommer wordt vermengd met dikke Griekse (of Bulgaarse) yoghurt, veel knoflook uit de knijper en vrij veel zout. Ook hierbij moet ervoor worden gezorgd dat het geheel niet te vochtig wordt. Men kan zowel de yoghurt als de komkommer daartoe laten uitlekken. (Zie ook: Augurk, Nederlandse gerechten).
Komkommers kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur van 13°C tot 15°C. Als ze in de koelkast worden bewaard, blijven ze minder lang goed.

Zaaien

Doe dit vanaf half maart tot half april binnenshuis of in een verwarmde hobbykas. Kweek de planten zo warm mogelijk op. Het liefst bij 23ºC. In de platte bak kunt u vanaf half april uitplanten. In de vollegrond vanaf half mei. Zet de planten zo zonnig mogelijk. Uitplanten op 140 x 40 cm. Vooral veel water geven (niet op het blad). Na 5 bladeren de kop uit de plant halen voor een betere ontwikkeling. Als het gewas te vol wordt, de zijranken toppen en enkele grote bladeren verwijderen. Oogst: de hele zomer door.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 250, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten Om de bestelling vlekkeloos, snel en onbeschadigd te bezorgen zijn de bezorgkosten 4,99 in Nederland en 6,99 in Belgie. Op grote of zware bestellingen geldt een extra bezorgkostenheffing van 20 euro om het met eigen transport te kunnen bezorgen. Vanaf 250 euro wordt er gratis bezorgd.X € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen