Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Gratis bezorging vanaf 50,- in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Bezorgd tot in de tuin, gratis vanaf 50,-

Buzzy ® Spruitkool Groninger

Meer productinformatie

Buzzy ® Spruitkool Groninger

Schrijf de eerste review van dit product

Spruitkool of spruitjes (Brassica oleracea convar. oleracea var. gemmifera) werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is "Choux de Bruxelles". Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld.
In Nederland is spruitkool een belangrijk vollegrondsgroentegewas en wordt voornamelijk in Zuid-Holland geteeld. Daarnaast komt teelt voor in Flevoland, Zeeland en Noord-Brabant.
Tegenwoordig worden in de beroepsteelt alleen hybride-rassen gebruikt. Deze rassen hebben een cilindrische spruitzetting. Vroeger werden in de beroepsteelt zogenaamde zaadvaste rassen gebruikt, die een piramidale spruitzetting hebben, waardoor deze rassen doorgeplukt moeten worden. Doorplukken wil zeggen dat per keer alleen de rijpste spruiten geplukt worden. Dit kan alleen bij handpluk. Nu worden deze rassen alleen nog gebruikt door enkele volkstuinders. De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken spruitjes smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de tegenwoordige spruitjes wat meer gewaardeerd. Spruitjes kunnen met gemak strenge vorst van wel -15 °C doorstaan! Daartoe worden zetmelen omgezet in suikers, wat de cellen wapent tegen bevriezing. Veel mensen eten ze het liefst als er een keer "de vorst overheen is gegaan".
De term "spruitjeslucht" slaat op de typerende geur die in huizen blijft hangen als spruitjes of andere koolsoorten te lang gekookt worden. Koolsoorten hebben een grote behoefte aan zwavel en nemen dat op uit de bodem waar ze groeien. De geur die vrijkomt bij het langdurig koken van kool ontstaat dan ook door het vrijkomen van vluchtige zwavelverbindingen, zoals H2S. Dit is ook de reden dat veel kinderen niet zo van kool houden.
Spruitjeslucht staat inmiddels synoniem voor bekrompen opvattingen. Spruitkool Groninger is een spruitkoolras voor wat zwaardere gronden. ‘Groninger’ geeft mooi, gave, niet te grote spruiten. Het is een vroeg oogstbaar ras dat zeer gelijkmatig produceert.

Lees Meer

Availability: In voorraad

€ 1,99
Kies aantal
Betaalmethoden Tuincentrum.nl

artikel op voorraad

  • Gratis bezorging vanaf 50,-, anders 4,99
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag!
  • Pinnen bij bezorging mogelijk
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Wij bezorgen gratis vanaf 50 euro in heel Nederland en België tuincentrum.nl bezorgt gratis vanaf 50 euro in heel Nederland en Belgie

Trustpilot beoordelingen

Meer informatie over Buzzy ® Spruitkool Groninger

Spruitkool of spruitjes (Brassica oleracea convar. oleracea var. gemmifera) werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is "Choux de Bruxelles". Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld.
In Nederland is spruitkool een belangrijk vollegrondsgroentegewas en wordt voornamelijk in Zuid-Holland geteeld. Daarnaast komt teelt voor in Flevoland, Zeeland en Noord-Brabant.
Tegenwoordig worden in de beroepsteelt alleen hybride-rassen gebruikt. Deze rassen hebben een cilindrische spruitzetting. Vroeger werden in de beroepsteelt zogenaamde zaadvaste rassen gebruikt, die een piramidale spruitzetting hebben, waardoor deze rassen doorgeplukt moeten worden. Doorplukken wil zeggen dat per keer alleen de rijpste spruiten geplukt worden. Dit kan alleen bij handpluk. Nu worden deze rassen alleen nog gebruikt door enkele volkstuinders. De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken spruitjes smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de tegenwoordige spruitjes wat meer gewaardeerd. Spruitjes kunnen met gemak strenge vorst van wel -15 °C doorstaan! Daartoe worden zetmelen omgezet in suikers, wat de cellen wapent tegen bevriezing. Veel mensen eten ze het liefst als er een keer "de vorst overheen is gegaan".
De term "spruitjeslucht" slaat op de typerende geur die in huizen blijft hangen als spruitjes of andere koolsoorten te lang gekookt worden. Koolsoorten hebben een grote behoefte aan zwavel en nemen dat op uit de bodem waar ze groeien. De geur die vrijkomt bij het langdurig koken van kool ontstaat dan ook door het vrijkomen van vluchtige zwavelverbindingen, zoals H2S. Dit is ook de reden dat veel kinderen niet zo van kool houden.
Spruitjeslucht staat inmiddels synoniem voor bekrompen opvattingen. Spruitkool Groninger is een spruitkoolras voor wat zwaardere gronden. ‘Groninger’ geeft mooi, gave, niet te grote spruiten. Het is een vroeg oogstbaar ras dat zeer gelijkmatig produceert.

Zaaien

Van half maart tot begin april, onder glas of direct in de vollegrond. In de periode mei tot half juni uitplanten op onderlinge afstanden van 70 x 40 cm. Plant spruitkool nooit in versbemeste of erg humusrijke grond. Een te sterke groei kan losgevormde, open spruiten veroorzaken. Spruitkool moet langzaam kunnen groeien, dan wordt de kwaliteit het best. Zorg wel dat de grond steeds voldoende vochtig blijft. Oogst: in de periode november tot uiterlijk februari. Geschikt voor invriezen.

Buzzy ® Spruitkool Gron...
Spruitkool of spruitjes (Brassica oleracea convar. oleracea var. gemmifera) werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is "Choux de Bruxelles". Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld.
In Nederland is spruitkool een belangrijk vollegrondsgroentegewas en wordt voornamelijk in Zuid-Holland geteeld. Daarnaast komt teelt voor in Flevoland, Zeeland en Noord-Brabant.
Tegenwoordig worden in de beroepsteelt alleen hybride-rassen gebruikt. Deze rassen hebben een cilindrische spruitzetting. Vroeger werden in de beroepsteelt zogenaamde zaadvaste rassen gebruikt, die een piramidale spruitzetting hebben, waardoor deze rassen doorgeplukt moeten worden. Doorplukken wil zeggen dat per keer alleen de rijpste spruiten geplukt worden. Dit kan alleen bij handpluk. Nu worden deze rassen alleen nog gebruikt door enkele volkstuinders. De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken spruitjes smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de tegenwoordige spruitjes wat meer gewaardeerd. Spruitjes kunnen met gemak strenge vorst van wel -15 °C doorstaan! Daartoe worden zetmelen omgezet in suikers, wat de cellen wapent tegen bevriezing. Veel mensen eten ze het liefst als er een keer "de vorst overheen is gegaan".
De term "spruitjeslucht" slaat op de typerende geur die in huizen blijft hangen als spruitjes of andere koolsoorten te lang gekookt worden. Koolsoorten hebben een grote behoefte aan zwavel en nemen dat op uit de bodem waar ze groeien. De geur die vrijkomt bij het langdurig koken van kool ontstaat dan ook door het vrijkomen van vluchtige zwavelverbindingen, zoals H2S. Dit is ook de reden dat veel kinderen niet zo van kool houden.
Spruitjeslucht staat inmiddels synoniem voor bekrompen opvattingen. Spruitkool Groninger is een spruitkoolras voor wat zwaardere gronden. ‘Groninger’ geeft mooi, gave, niet te grote spruiten. Het is een vroeg oogstbaar ras dat zeer gelijkmatig produceert.
Spruitkool of spruitjes (Brassica oleracea convar. oleracea var. gemmifera) werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is "Choux de Bruxelles". Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld.
In Nederland is spruitkool een belangrijk vollegrondsgroentegewas en wordt voornamelijk in Zuid-Holland geteeld. Daarnaast komt teelt voor in Flevoland, Zeeland en Noord-Brabant.
Tegenwoordig worden in de beroepsteelt alleen hybride-rassen gebruikt. Deze rassen hebben een cilindrische spruitzetting. Vroeger werden in de beroepsteelt zogenaamde zaadvaste rassen gebruikt, die een piramidale spruitzetting hebben, waardoor deze rassen doorgeplukt moeten worden. Doorplukken wil zeggen dat per keer alleen de rijpste spruiten geplukt worden. Dit kan alleen bij handpluk. Nu worden deze rassen alleen nog gebruikt door enkele volkstuinders. De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken spruitjes smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de tegenwoordige spruitjes wat meer gewaardeerd. Spruitjes kunnen met gemak strenge vorst van wel -15 °C doorstaan! Daartoe worden zetmelen omgezet in suikers, wat de cellen wapent tegen bevriezing. Veel mensen eten ze het liefst als er een keer "de vorst overheen is gegaan".
De term "spruitjeslucht" slaat op de typerende geur die in huizen blijft hangen als spruitjes of andere koolsoorten te lang gekookt worden. Koolsoorten hebben een grote behoefte aan zwavel en nemen dat op uit de bodem waar ze groeien. De geur die vrijkomt bij het langdurig koken van kool ontstaat dan ook door het vrijkomen van vluchtige zwavelverbindingen, zoals H2S. Dit is ook de reden dat veel kinderen niet zo van kool houden.
Spruitjeslucht staat inmiddels synoniem voor bekrompen opvattingen. Spruitkool Groninger is een spruitkoolras voor wat zwaardere gronden. ‘Groninger’ geeft mooi, gave, niet te grote spruiten. Het is een vroeg oogstbaar ras dat zeer gelijkmatig produceert.

Zaaien

Van half maart tot begin april, onder glas of direct in de vollegrond. In de periode mei tot half juni uitplanten op onderlinge afstanden van 70 x 40 cm. Plant spruitkool nooit in versbemeste of erg humusrijke grond. Een te sterke groei kan losgevormde, open spruiten veroorzaken. Spruitkool moet langzaam kunnen groeien, dan wordt de kwaliteit het best. Zorg wel dat de grond steeds voldoende vochtig blijft. Oogst: in de periode november tot uiterlijk februari. Geschikt voor invriezen.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen