Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
 • Vanaf 50 euro gratis bezorging
 • Bezorging aan huis in NL en BE
 • Meer dan 10.000 tuinartikelen
 • Deskundig advies
Online planten bestellen met thuisbezorging!

Hydrangea paniculata Forever&Ever White-Pink

Pluspunten
 • Langbloeiend
 • Je hoeft niet regelmatig te snoeien
 • Ook geschikt op balkon en terras
 • Vergt weinig onderhoud
 • Langbloeiend
 • Je hoeft niet regelmatig te snoeien
Minpunten
 • pH goed in de gaten houden
Meer productinformatie

Benieuwd naar ons gehele hortensia aanbod?

Wij hebben meer dan 100 hortensia's in verschillende vormen en kleuren. Bekijk daarnaast ook eens ons assortiment zomerbloeiers.

Hortensiatips nodig? Lees dan mijn blogs over hortensia's, het planten en het snoeien ervan!

Hydrangea paniculata Forever&Ever White-Pink

Schrijf de eerste review van dit product

De hydrangea paniculata Forever & Ever White-Pink is een bijzonder opvallende pluimhortensia. De White-Pink bloeit namelijk met witroze bloemen. Het is een uitbundige bloei van veel bloemen. Wanneer jij geen groene vingers hebt en het tuinieren helaas niet in jouw bloed zit, is de Forever&Ever White-Pink een prima keus! De hortensia heeft voldoende water nodig, maar hoef je verder bijna niet te onderhouden. De White-Pink pluimhortensia krijgt een maximale hoogte van ongeveer 120 centimeter.

Lees Meer

Availability: Niet in voorraad

€ 24,99

 • vanaf 50 euro gratis bezorging
 • kies zelf je bezorgdatum
 • snel en veilig online betalen
 • ook op rekening met AfterPay
 • 100% garantie
 • track & trace
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product
Geschikt voor Volle grond, Balkon, Border, Borderbeplanting, Buiten, In plantenbakken, Solitair (blikvanger), Zure grond, Terras
Hoogte 50 - 60 cm
Bladkleur Groen
Blad in de winter Bladverliezend
Winterhard Ja
Bloeiperiode Voorjaarsbloeier, Zomerbloeier, Najaarsbloeier
Wintergroen Nee
Standplaats Halfschaduw, Schaduw, Zon
Maximale hoogte 120 cm
Bloemkleur Roze, Wit
Bloemen Ja
Snoeimaand Februari, Maart
Groeisnelheid Gemiddeld
Bloemvorm Pluim

Eenvoudig online planten bestellen. Meer groen voor iedereen!

19 uur geleden
Op de afgesproken dag en op het…
Op de afgesproken dag en op het bevestigde tijdstip geleverd.
23 uur geleden
Wij hadden 2 buxussen besteld van een…
Wij hadden 2 buxussen besteld van een behoorlijke afmeting. Op de site kon je aangeven wanneer je ze wilde laten afleveren. Kregen van tevoren ook keurig een mailtje met de tijd van aflevering. Maar toen de tijd daar was kwamen er geen buxussen en omdat t zaterdag was konden we geen contact krijgen met t bedrijf. Maandag gelijk gebeld, bleek dat ze wel waren geleverd maar niet bij ons. Na wat uitzoeken bleek dat ze elders in de buurt waren afgeleverd. De chauffeur had een foto gemaakt van waar hij ze had neergezet. Het enige jammere was dat we ze zelf moesten gaan halen. Ze waren/zijn wel erg mooi en staan prachtig in de tuin.
23 uur geleden
Beukenhaag besteld
Beukenhaag besteld. Fijn dat je zelf leverdag kunt aangeven. Prima kwaliteit!
24 uur geleden
Nog even afwachten maar tot nu toe prima.
Weet niet hoeveel haagbeuken er gaan aanslaan nog, maar de site en aflevering zijn prima...
ik heb mijn adresje gevonde
26 uur geleden
Uitstekende service
Uitstekende service. De medewerker (Wijnand) nam om 17:50 nog uitgebreid de tijd om me te woord te staan en de nodige uitleg te verschaffen . De zakken zand 2,5 kuub werden keurig in de tuin neergelegd.
Ik ga zeker reclame voor jullie maken.
40 uur geleden
Snelle levering
Snelle levering, prima service
2 dagen geleden
Snel geleverd
Snel geleverd, antwoord op vragen, nu nog kijken of alles goed aanslaat!
2 dagen geleden
Haagplanten die ik besteld heb zijn van…
Haagplanten die ik besteld heb zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de beschrijving bij het bestellen
De vriendelijke houding en de uurbepaling waren zeer goed
Zeer vriendlijke en behulpzame jongeman die de planten leverde
Aanrader !
2 dagen geleden
super snel geleverd en niet duur …
super snel geleverd en niet duur , vooral de verzendkosten
vallen mee vergeleken bij andere webside
2 dagen geleden
Voor herhaling vatbaar!!
Dit was de eerste keer dat ik bij Tuincentrum.nl iets bestelde. Duidelijke site, veel informatie over de planten en bomen. Ook de prijzen zijn erg concurerrend! Makkelijk betalen!
Ik werd netjes op de hoogte gehouden van de stand van zaken rond de leverdatum en alles werd netjes en verzorgd op tijd afgeleverd. Kortom... zeker voor herhaling vatbaar!!!

Meer informatie over Hydrangea paniculata Forever&Ever White-Pink

Verzorging van de hortensia Forever & Ever soorten
De Forever & Ever hortensia’s zijn ondanks de eenvoudige verzorging een hele dankbare en uitbundige bloeier. Het onderhoudsgemak van de hydrangea macrophylla Forever & Ever zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten. Heb je geen groene vingers? Geen enkel probleem! Deze hortensia vraagt voldoende water, maar heeft verder vrijwel geen aandacht nodig. De maximale hoogte is 120 cm en regelmatig snoeien is dus overbodig. De hydrangea macrophylla Forever & Ever is geschikt voor in borders in de tuin, maar ook als terras- of balkonplant in een pot. Ze is een zeer gebruiksvriendelijke plant en geschikt voor iedereen.

Planten in de volle grond
Wanneer je de hortensia in de volle grond wilt planten, maak je een gat dat twee keer groter is dan de potkluit. Het is belangrijk voldoende hortensiagrond of tuinturf in het plantgat te strooien. Haal vervolgens de plant uit de originele kweekpot en laat de wortels schrikken door op meerdere plaatsen de wortelkluit te beschadigen/in te duwen. Hiermee stimuleer je de hergroei van wortels. Zet vervolgens de hortensia in het gat, vul het gat op met grond en druk dit stevig aan. Na het planten is het belangrijk per plant een emmer water te geven.

Planten in pot
Wil je de hydrangea macrophylla Forever & Ever in een pot plaatsen? Neem dan een pot die groot genoeg is en die beschikt over een gat onderin, zodat het overtollige water weg kan en de wortels niet gaan rotten. Dompel de plant enige tijd onder water zodat de wortelkluit verzadigd raakt met water. Verwijder daarna de originele pot en plaats de hortensia in een nieuwe pot, zodanig dat de kluit enkele centimeters onder de rand komt. Vul de pot vervolgens op met potgrond en mogelijk een deel tuinturf en druk dit aan. Het is handig als de potgrond ongeveer 1 tot 2 centimeter onder de rand van de pot blijft, dan stroomt de pot niet meteen over als je de hortensia water geeft. Een hortensia in een pot of in een kuip heeft veel water nodig. Hydrangea betekent niet voor niets waterdrinker!

Het bemesten van een hortensia
Geef voor een optimale groei en bloei van de hydrangea macrophylla Forever & Ever elk voorjaar een lichte bemesting met Ecostyle Hortensia-AZ. Dit is een organische, langzaam vrijkomende meststof speciaal voor de hortensia. De meststoffen geven, afhankelijk van de temperatuur, gedurende een heel seizoen gecontroleerd meststoffen af. Deze vorm van bemesting is duurzaam. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor een optimaal resultaat.

Het overpotten van een hortensia
Wil je een hortensia overpotten, gebruik dan een pot die een stuk (10%) ruimer is dan de vorige pot. Gebruik verse potgrond en meng er eventueel langzaam vrijkomende meststoffen door (Zie de uitleg hierboven). Haal vervolgens de plant uit de originele kweekpot en laat de wortels schrikken door op meerdere plaatsen de wortelkluit te beschadigen/in te duwen. Hiermee stimuleer je de hergroei van wortels. Plaats de plant in de nieuwe pot en vul de randen zorgvuldig met potgrond. Druk de potgrond lichtjes aan en geef voldoende water.

Ander gebruik van de bloemen
De Forever & Ever hortensia’s lenen zich uitstekend als snijbloem. Het is het hele seizoen mogelijk om ongestraft de bloemen uit de hortensia te knippen en deze in een vaas te zetten of te drogen. De bloemen hebben in huis een prachtige sierwaarde. De bloemen blijven vol kleur in een vaas met water. Ook kun je ze indrogen om langer te gebruiken. Het beste is de stelen diep in de plant, net boven twee knoppen, af te knippen. Na twee maanden of het volgende jaar lopen deze knoppen weer uit en geven ze opnieuw prachtige bloemen.

Het snoeien van Forever & Ever hortensia’s
De hydrangea macrophylla Forever & Ever is en blijft een compacte hortensia die niet groter wordt dan 100 cm. Je hoéft dus niet te snoeien. Ook na jaren in de tuin behoudt de plant zijn beperkte hoogte. Is snoeien toch gewenst? Geen probleem, want het snoeien van de Forever & Ever hortensia’s is erg makkelijk. De beste tijd om te snoeien is half tot eind februari, net voor het nieuwe groeiseizoen begint. Wij adviseren om niet later dan 15 maart te snoeien. Om een kleine en volle hortensia te houden, knip je alle takken zo’n 20-25 cm boven de grond af. De hydrangea macrophylla Forever & Ever zal na het snoeien, in tegenstelling tot veel andere hortensia’s, hetzelfde jaar nog bloeien. Dit komt doordat deze hortensia wordt gekweekt op zogenaamd ‘eenjarig hout’ en dus elk jaar nieuwe bloemen geeft. De meeste ‘gewone’ boerenhortensia’s bloeien op tweejarig hout waardoor ze na het snoeien pas het jaar daarop weer bloemen geven.

Waterbehoefte
Hortensia’s houden van water en zijn echte slurpers, met name als het warm weer is. Wanneer het bad slap gaat hangen, duidt dit op een watertekort. Door op dat moment veel water te geven, herstelt de plant zich weer volledig. Het is uiteraard beter dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat de planten, zeker wanneer deze in een pot staan, altijd voldoende water tot hun beschikking hebben. Zodra de grond droog aanvoelt kun je de plant water geven. Zorg er wel voor dat de plant in een pot niet in een badje met water blijft staan. Dit voorkom je door een pot te gebruiken waar aan de onderkant een gat in zit. Het overtollige water kan dan weg.

Het verkleuren van hortenisa’s
Aan het einde van het seizoen verkleuren de bloemen van de hortensia's. Dit is afhankelijk van het weer. Zo kan een witte hortensia een roze tint krijgen en een blauwe hortensia kan licht naar paars verkleuren. Maak je geen zorgen, volgend jaar staat ze er weer schitterend bij! De bloemkleur van de roze hortensia kun je ook zelf veranderen in blauw en de bloemkleur van de blauwe hortensia kun je zelf veranderen in roze. Een zure grond (met een lage pH) geeft blauwe bloemen. Je kunt roze bloemen blauw laten kleuren door Pokon Hortensia Blauwmaker aan de grond toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de bodem zuurder wordt (lagere pH). Bloemen reageren hierop door blauw te kleuren. Ook kun je de bloemen van blauw naar roze laten verkleuren. Dit doe je door de zuurgraad van de grond te verhogen (hogere pH). Dat kan bijvoorbeeld door Pokon kalk toe te voegen. Let wel, dit is een algemene richtlijn en iedere situatie is anders. Om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen, kun je de bodem testen met de Ecostyle pH-Bodemtest of met een pH-meter.

Winter & hortensia
De hydrangea macrophylla Forever & Ever White-Pink is winterhard tot -25 graden Celsius. Ze kan dus tegen een stootje. In de tuin hoef je de plant nooit af te dekken. Staat de hortensia in een pot, dan adviseren wij deze bij een temperatuur van -5 graden af te dekken. De hydrangea macrophylla Forever & Ever heeft geen last van vorstschade, ook niet in het voorjaar. Dat wil zeggen dat de knoppen niet kapot vriezen en de hortensia’s in het voorjaar weer nieuwe bloemen vormen.

Hydrangea paniculata For...
Pluspunten
 • Langbloeiend
 • Je hoeft niet regelmatig te snoeien
 • Ook geschikt op balkon en terras
 • Vergt weinig onderhoud
Minpunten
 • pH goed in de gaten houden

Benieuwd naar ons gehele hortensia aanbod?

Wij hebben meer dan 100 hortensia's in verschillende vormen en kleuren. Bekijk daarnaast ook eens ons assortiment zomerbloeiers.

Hortensiatips nodig? Lees dan mijn blogs over hortensia's, het planten en het snoeien ervan!

De hydrangea paniculata Forever & Ever White-Pink is een bijzonder opvallende pluimhortensia. De White-Pink bloeit namelijk met witroze bloemen. Het is een uitbundige bloei van veel bloemen. Wanneer jij geen groene vingers hebt en het tuinieren helaas niet in jouw bloed zit, is de Forever&Ever White-Pink een prima keus! De hortensia heeft voldoende water nodig, maar hoef je verder bijna niet te onderhouden. De White-Pink pluimhortensia krijgt een maximale hoogte van ongeveer 120 centimeter.
Verzorging van de hortensia Forever & Ever soorten
De Forever & Ever hortensia’s zijn ondanks de eenvoudige verzorging een hele dankbare en uitbundige bloeier. Het onderhoudsgemak van de hydrangea macrophylla Forever & Ever zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten. Heb je geen groene vingers? Geen enkel probleem! Deze hortensia vraagt voldoende water, maar heeft verder vrijwel geen aandacht nodig. De maximale hoogte is 120 cm en regelmatig snoeien is dus overbodig. De hydrangea macrophylla Forever & Ever is geschikt voor in borders in de tuin, maar ook als terras- of balkonplant in een pot. Ze is een zeer gebruiksvriendelijke plant en geschikt voor iedereen.

Planten in de volle grond
Wanneer je de hortensia in de volle grond wilt planten, maak je een gat dat twee keer groter is dan de potkluit. Het is belangrijk voldoende hortensiagrond of tuinturf in het plantgat te strooien. Haal vervolgens de plant uit de originele kweekpot en laat de wortels schrikken door op meerdere plaatsen de wortelkluit te beschadigen/in te duwen. Hiermee stimuleer je de hergroei van wortels. Zet vervolgens de hortensia in het gat, vul het gat op met grond en druk dit stevig aan. Na het planten is het belangrijk per plant een emmer water te geven.

Planten in pot
Wil je de hydrangea macrophylla Forever & Ever in een pot plaatsen? Neem dan een pot die groot genoeg is en die beschikt over een gat onderin, zodat het overtollige water weg kan en de wortels niet gaan rotten. Dompel de plant enige tijd onder water zodat de wortelkluit verzadigd raakt met water. Verwijder daarna de originele pot en plaats de hortensia in een nieuwe pot, zodanig dat de kluit enkele centimeters onder de rand komt. Vul de pot vervolgens op met potgrond en mogelijk een deel tuinturf en druk dit aan. Het is handig als de potgrond ongeveer 1 tot 2 centimeter onder de rand van de pot blijft, dan stroomt de pot niet meteen over als je de hortensia water geeft. Een hortensia in een pot of in een kuip heeft veel water nodig. Hydrangea betekent niet voor niets waterdrinker!

Het bemesten van een hortensia
Geef voor een optimale groei en bloei van de hydrangea macrophylla Forever & Ever elk voorjaar een lichte bemesting met Ecostyle Hortensia-AZ. Dit is een organische, langzaam vrijkomende meststof speciaal voor de hortensia. De meststoffen geven, afhankelijk van de temperatuur, gedurende een heel seizoen gecontroleerd meststoffen af. Deze vorm van bemesting is duurzaam. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor een optimaal resultaat.

Het overpotten van een hortensia
Wil je een hortensia overpotten, gebruik dan een pot die een stuk (10%) ruimer is dan de vorige pot. Gebruik verse potgrond en meng er eventueel langzaam vrijkomende meststoffen door (Zie de uitleg hierboven). Haal vervolgens de plant uit de originele kweekpot en laat de wortels schrikken door op meerdere plaatsen de wortelkluit te beschadigen/in te duwen. Hiermee stimuleer je de hergroei van wortels. Plaats de plant in de nieuwe pot en vul de randen zorgvuldig met potgrond. Druk de potgrond lichtjes aan en geef voldoende water.

Ander gebruik van de bloemen
De Forever & Ever hortensia’s lenen zich uitstekend als snijbloem. Het is het hele seizoen mogelijk om ongestraft de bloemen uit de hortensia te knippen en deze in een vaas te zetten of te drogen. De bloemen hebben in huis een prachtige sierwaarde. De bloemen blijven vol kleur in een vaas met water. Ook kun je ze indrogen om langer te gebruiken. Het beste is de stelen diep in de plant, net boven twee knoppen, af te knippen. Na twee maanden of het volgende jaar lopen deze knoppen weer uit en geven ze opnieuw prachtige bloemen.

Het snoeien van Forever & Ever hortensia’s
De hydrangea macrophylla Forever & Ever is en blijft een compacte hortensia die niet groter wordt dan 100 cm. Je hoéft dus niet te snoeien. Ook na jaren in de tuin behoudt de plant zijn beperkte hoogte. Is snoeien toch gewenst? Geen probleem, want het snoeien van de Forever & Ever hortensia’s is erg makkelijk. De beste tijd om te snoeien is half tot eind februari, net voor het nieuwe groeiseizoen begint. Wij adviseren om niet later dan 15 maart te snoeien. Om een kleine en volle hortensia te houden, knip je alle takken zo’n 20-25 cm boven de grond af. De hydrangea macrophylla Forever & Ever zal na het snoeien, in tegenstelling tot veel andere hortensia’s, hetzelfde jaar nog bloeien. Dit komt doordat deze hortensia wordt gekweekt op zogenaamd ‘eenjarig hout’ en dus elk jaar nieuwe bloemen geeft. De meeste ‘gewone’ boerenhortensia’s bloeien op tweejarig hout waardoor ze na het snoeien pas het jaar daarop weer bloemen geven.

Waterbehoefte
Hortensia’s houden van water en zijn echte slurpers, met name als het warm weer is. Wanneer het bad slap gaat hangen, duidt dit op een watertekort. Door op dat moment veel water te geven, herstelt de plant zich weer volledig. Het is uiteraard beter dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat de planten, zeker wanneer deze in een pot staan, altijd voldoende water tot hun beschikking hebben. Zodra de grond droog aanvoelt kun je de plant water geven. Zorg er wel voor dat de plant in een pot niet in een badje met water blijft staan. Dit voorkom je door een pot te gebruiken waar aan de onderkant een gat in zit. Het overtollige water kan dan weg.

Het verkleuren van hortenisa’s
Aan het einde van het seizoen verkleuren de bloemen van de hortensia's. Dit is afhankelijk van het weer. Zo kan een witte hortensia een roze tint krijgen en een blauwe hortensia kan licht naar paars verkleuren. Maak je geen zorgen, volgend jaar staat ze er weer schitterend bij! De bloemkleur van de roze hortensia kun je ook zelf veranderen in blauw en de bloemkleur van de blauwe hortensia kun je zelf veranderen in roze. Een zure grond (met een lage pH) geeft blauwe bloemen. Je kunt roze bloemen blauw laten kleuren door Pokon Hortensia Blauwmaker aan de grond toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de bodem zuurder wordt (lagere pH). Bloemen reageren hierop door blauw te kleuren. Ook kun je de bloemen van blauw naar roze laten verkleuren. Dit doe je door de zuurgraad van de grond te verhogen (hogere pH). Dat kan bijvoorbeeld door Pokon kalk toe te voegen. Let wel, dit is een algemene richtlijn en iedere situatie is anders. Om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen, kun je de bodem testen met de Ecostyle pH-Bodemtest of met een pH-meter.

Winter & hortensia
De hydrangea macrophylla Forever & Ever White-Pink is winterhard tot -25 graden Celsius. Ze kan dus tegen een stootje. In de tuin hoef je de plant nooit af te dekken. Staat de hortensia in een pot, dan adviseren wij deze bij een temperatuur van -5 graden af te dekken. De hydrangea macrophylla Forever & Ever heeft geen last van vorstschade, ook niet in het voorjaar. Dat wil zeggen dat de knoppen niet kapot vriezen en de hortensia’s in het voorjaar weer nieuwe bloemen vormen.
Specificaties
Reviews
Vragen over dit product
Geschikt voor Volle grond, Balkon, Border, Borderbeplanting, Buiten, In plantenbakken, Solitair (blikvanger), Zure grond, Terras
Hoogte 50 - 60 cm
Bladkleur Groen
Blad in de winter Bladverliezend
Winterhard Ja
Bloeiperiode Voorjaarsbloeier, Zomerbloeier, Najaarsbloeier
Wintergroen Nee
Standplaats Halfschaduw, Schaduw, Zon
Maximale hoogte 120 cm
Bloemkleur Roze, Wit
Bloemen Ja
Snoeimaand Februari, Maart
Groeisnelheid Gemiddeld
Bloemvorm Pluim

Benieuwd naar ons gehele hortensia aanbod?

Wij hebben meer dan 100 hortensia's in verschillende vormen en kleuren. Bekijk daarnaast ook eens ons assortiment zomerbloeiers.

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

 • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
 • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
 • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
 • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelwagen

X

Verder winkelen

Winkelwagen

artikel(en), subtotaal: € nan

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € nan

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen