Vragen? Bellen = 085 40 16 555 / Whatsapp = 06 21 56 65 55 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
  • Bezorgd tot in de tuin in NL en BE
  • Gratis bezorging vanaf 50,- in NL en BE
  • Meer dan 10.000 tuinartikelen
  • Deskundig advies
Bezorgd tot in de tuin, gratis vanaf 50,-

Kruiden

Kook de lekkerste gerechten in een handomdraai met je eigen kruidentuin!

Wanneer je op een blaadje peterselie kauwt, heb je snel weer een frisse adem.

Koken met kruiden uit je eigen kruidentuin

Niets is lekkerder dan experimenteren met verse kruiden uit eigen tuin. Of het nu gaat om creatief koken, het maken van een verse smoothie of vruchtensap of het zetten van een kruidige thee om lekker van te genieten. Verse kruiden zijn veel betere smaakmakers dan wanneer je het in de supermarkt haalt. Sommige kruiden hebben ook een geneeskrachtige werking. Vietnamese koriander bijvoorbeeld, helpt maag- en darmklachten te verminderen en stimuleert de spijsvertering. Oregano heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. Ook peterselie is niet alleen een lekkere smaakmaker, maar is ook nog eens een gezond kruid. Peterselie bevat namelijk veel vitamines, waaronder vitamine A en C. Bestel je kruiden eenvoudig online en laat ze door ons tot in je woonkamer bezorgen.

lees verder over kruiden

Kruiden

Kook de lekkerste gerechten in een handomdraai met je eigen kruidentuin!

Wanneer je op een blaadje peterselie kauwt, heb je snel weer een frisse adem.

Koken met kruiden uit je eigen kruidentuin

Niets is lekkerder dan experimenteren met verse kruiden uit eigen tuin. Of het nu gaat om creatief koken, het maken van een verse smoothie of vruchtensap of het zetten van een kruidige thee om lekker van te genieten. Verse kruiden zijn veel betere smaakmakers dan wanneer je het in de supermarkt haalt. Sommige kruiden hebben ook een geneeskrachtige werking. Vietnamese koriander bijvoorbeeld, helpt maag- en darmklachten te verminderen en stimuleert de spijsvertering. Oregano heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. Ook peterselie is niet alleen een lekkere smaakmaker, maar is ook nog eens een gezond kruid. Peterselie bevat namelijk veel vitamines, waaronder vitamine A en C. Bestel je kruiden eenvoudig online en laat ze door ons tot in je woonkamer bezorgen.

Deze 10 kruiden zijn onmisbaar in jouw tuin

Natuurlijk ligt het voor de hand om voor kruiden te kiezen die je zelf lekker vindt. Om je toch een advies te geven hebben wij voor jou een top 10 samengesteld van kruidenplanten waarmee wij onze kruidentuin zouden vullen.

  • 1. Grove bieslook: heeft een zachte ui-smaak en is te verwerken in bijvoorbeeld sauzen, kaas, salades en aardappelen. Of doe wat stelen bieslook op een broodje als garnering.
  • 2. Basilicum: heeft een zoete en kruidige smaak en is zeer populair in de Italiaanse keuken.
  • 3. Vietnamese koriander: lekker oosters koken met deze pittige variant van koriander. Voeg het kruid op het laatst toe aan bijvoorbeeld noedels, soepen en rijstgerechten, zodat de Vietnamese koriander zijn smaak behoudt.
  • 4. Oregano: een kruid dat kruidig en lichtzoet smaakt en veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Oregano past goed bij tomatensauzen, groente- en aardappelgerechten.
  • 5. Peterselie: heeft een frisse en kruidige smaak en is heerlijk in soepen en bij vlees en vis. Ook is het een ideaal kruid om borden mee te versieren.
Zie hier van links naar rechts salie, rozemarijn en oregano prachtig in bloei staan

Zie hier van links naar rechts salie, rozemarijn en oregano prachtig in bloei staan.

  • 6. Rozemarijn: heeft een krachtige smaak die doet denken aan salie en naaldhout. Het is een echte smaakmaker die je kunt gebruiken bij robuuste gerechten.
  • 7. Snijselderij: lijkt op peterselie, maar heeft een veel sterkere smaak. Gebruik het in soepen, breng er ragout mee op smaak of verwerk snijselderij in vlees- en visgerechten.
  • 8. Kerrie: smaakt zoet en kruidig en geeft een echte kerriegeur af. Geef meer smaak aan je rijst- of vleesgerechten.
  • 9. Knoflook: geeft een pittige bite aan je gerechten. Wel heeft verse knoflook een minder scherpe smaak dan gedroogde knoflook.
  • 10. Salie: een bekend kruid dat je veel tegenkomt in de Mediterraanse keuken. Het heeft een kruidige en ietwat bittere smaak en is heerlijk bij pasta’s, pizza’s en kipgerechten.

Tip!Tip!

Wist je dat verse knoflook minder reuk aan je adem geeft dan gedroogde knoflook?

Zie hier van links naar rechts kerrie, knoflook, snijselderij en basilicum

Zie hier van links naar rechts kerrie, knoflook, snijselderij en basilicum.

Zo onderhoud je jouw kruidentuin

Wanneer je jouw kruiden wilt gaan planten, raden wij aan dit in Pokon Bio Moestuin Grond te doen. Je kunt hier rechtstreeks in planten. Deze grond is 100% natuurlijk en bevat voeding voor drie maanden. Je kruidenplanten krijgen dus genoeg voedingsstoffen de eerste maanden waardoor ze goed kunnen groeien. Pokon Bio Moestuin Grond is bovendien gecertificeerd voor de biologische landbouw. Dit betekent dat je jouw kruiden zonder gevaar kunt eten na het gebruik van deze grond. Voed jouw kruiden twee keer per jaar met Pokon Bio Moestuinmest, zodat de planten meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen. Bovendien geven ze een betere oogst met deze 100% natuurlijke meststof.

Laat je kruiden goed de winter doorkomen

Om ervoor te zorgen dat je kruidenplanten goed de winter doorkomen is het verstandig ze tijdens de koudere periodes van het jaar op een beschutte plek te zetten. Wanneer je kruidenplanten nog in de volle grond staan, kun je ze overplanten naar een pot. Haal de pot wel van de grond af, zodat die niet kan barsten. Laat je de kruiden toch liever in de grond staan? Bescherm ze dan door een laagje mulch op de bodem rondom de plant te strooien. Een mulchlaag beschermt de wortels namelijk tegen kou. Als mulch kun je verschillende materialen gebruiken. Denk aan compost, boomschors, houtsnippers, stro of gras.

Kokkerellen met Italiaanse kruiden

De Italiaanse keuken typeert zichzelf door zeer gevarieerd eten en het gebruik van veel verse ingrediënten. Vaak zijn het eenvoudige gerechten waarbij met enkele ingrediënten al iets moois wordt neergezet. In veel landen is Italiaans een bekende keuken. Wil jij ook thuis aan de slag en het mooiste en lekkerste eten op tafel zetten? Gebruik dan Italiaanse kruiden die kenmerkend zijn voor eten uit deze regio. Oregano en basilicum bijvoorbeeld, hebben beiden een lichtzoete smaak en zijn prima samen te combineren in bijvoorbeeld pasta’s of op een pizza. Ga voor iets kruidigers en geef je Italiaanse gerechten een bijzondere smaaktwist met rozemarijn, dragon, tijm of salie. Door peterselie en munt aan je eten toe te voegen, creëer je een frisse smaak. Een kruid dat ook in de Italiaanse keuken voorkomt, maar een wat minder uitgesproken smaak heeft is de artisjok. De blaadjes van de artisjok smaken zacht en licht bitter en kun je bijvoorbeeld als topping op je pizza toevoegen.

Koken met basilicum, oregano en peterselie

Basilicum, oregano en peterselie zijn kruiden die je in de Italiaanse keuken terugvindt.

Recept: spaghetti met verse kruiden

Maak spaghetti met verse kruiden en serveer het met olijfolie. Dit zorgt voor een lekkere smaak in combinatie met de verse kruiden. In 20 minuten heb jij dit heerlijke pastagerecht voor twee personen op tafel staan.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 10 blaadjes salie
  • 10 takjes basilicum
  • 10 takjes verse peterselie
  • 1 bakje bieslook
  • Vers gemalen peper
  • Zeezout
  • 200 gram spaghetti
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar

Verwijder de schil van de teentjes knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de verse kruiden zo fijn mogelijk. Breng een pan met water aan de kook en voeg de spaghetti met een kleine eetlepel zout toe wanneer het water kookt. Kook de pasta ‘al dente’, volgens de bereidingswijze op het pak. Terwijl de spaghetti kookt kun je beginnen met het maken van de olie van verse kruiden. Dit doe je door de bodem van een koekenpan te bedekken met olijfolie en alle kruiden, op de peterselie na, hieraan toe te voegen. Verwarm de olijfolie langzaam en zodra het gaat borrelen zet je het vuur laag. Roer de olie en de verse kruiden continu goed door zodat het niet aan gaat branden. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is en doe dit direct in de koekenpan bij de olijfolie en de verse kruiden. Voeg hier als laatste de peterselie nog aan toe. Roer alles goed door elkaar. Serveer de spaghetti met verse kruiden in een diep bord en voeg als garnering nog wat peterselie en bieslook toe. Buon appetito!

Kleur, geur en smaak met Marokkaanse kruiden

In de Marokkaanse keuken gebruiken ze veel mediterraanse kruiden en specerijen. Dit zijn kruiden die ze in Marokko verbouwen en goede smaakmakers zijn voor allerlei kookcreaties. Een voorbeeld van een veelgebruikt kruid in Marokko is koriander. Koriander geeft een lekkere twist aan bijvoorbeeld couscous, vis, lamskoteletjes of kiptajine. Kiptajine maak je klaar in een stoofpot van aardewerk, oftewel een ‘tajine’. Het voordeel van deze pot is dat de condens terugvalt in de schaal, waardoor je weinig olie nodig hebt om het klaar te maken. Ook munt is een kruid dat je in Marokko veel tegenkomt. Hier maken ze voornamelijk Marokkaanse thee van, maar munt is ook lekker bij bijvoorbeeld lamsgerechten of als garnering bij een dessert. Wist je trouwens dat de geur van munt rustgevend werkt en helpt tegen hoofdpijn? Gember heeft een sterke smaak die doet denken aan pittig en zoet tegelijk en komt ook prima van pas in Marokkaanse gerechten.

Koken met Marokkaanse kruiden

Ga uit je comfortzone en experimenteer met Marokkaanse kruiden!

Recept: kruidige couscoussalade

Eexperimenteer en maak een kruidige couscoussalade met Marokkaanse kruiden. Met dit recept heb je in 40 minuten een heerlijke salade voor vier personen op tafel staan.

Ingrediënten

  • 150 ml kraanwater
  • 150 gr couscous
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr platte peterselie
  • 8 gr munt
  • 15 gr koriander
  • 80 gr pijnboompitten
  • ½ krop ijsbergsla

Zo maak je het klaar

Doe de couscous in een schaal en breng het water aan de kook. Giet het kokende water over de couscous, roer het goed door en laat het 10 minuten wellen. Maak de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit en meng het citroensap, met de citroenrasp en de olie door de couscous. Pers vervolgens het teentje knoflook boven de couscous uit. Snijd de blaadjes van de peterselie, munt en de koriander fijn en voeg deze toe. Rooster de pijnboompitjes zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat de pijnboompitjes afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan de couscous. Roer alles goed door en laat de salade 10 minuten intrekken. Verdeel wat blaadjes sla over een bord, maak hier een kom van en vul die met de couscoussalade. Besaha, oftewel eet smakelijk!

Geef jezelf een boost met verse en warme kruidenthee

Ben jij een echte theeleut en houd je ervan te variëren met verschillende theesmaken? Zorg dan dat jouw kruidentuin volstaat met kruiden waarvan je thee kunt maken. Je eigen thee maken is leuk om te doen, lekker en bovendien gezond. Houd jij van een wat zuurdere en frisse smaak? Maak dan citroenthee van citroenverbena, citroenkruid of citroenmelisse. Citroenverbena staat bovendien bekend om haar geneeskrachtige werking. Het is een rustgevend kruid dat helpt bij slapeloosheid en nervositeit. Wie gek is op de smaak van drop en anijs kan zijn hart ophalen met de Koreaanse munt of de dropplant. Kamillethee is je vast niet onbekend. Met Matricaria recutita, oftewel echte kamille, maak jij in een handomdraai je eigen kamillethee. Heb je last van hoofdpijn of migraine? Drink dan deze kruidenthee.

Maak verse thee met citroenverbena, munt en kamille

Heerlijk genieten van kruidenthee uit eigen tuin. Van links naar rechts thee van citroenverbena, munt en kamille.

Verse muntthee met munt uit eigen tuin

Een theesoort die je tegenwoordig in elk café of restaurant wel kunt bestellen is verse muntthee. Van dit kruid zijn er verschillende soorten. Van klassieke munt, tot Eau-de-cologne en Ginger munt. Eau-de-cologne munt heeft van alle muntsoorten de sterkste geur en smaak. Ginger munt is een kruid met een gembergeur en smaak, maar de mintsmaak overheerst toch wel. Van alle muntsoorten is Marokkaanse muntthee degene met de meest verfrissende smaak.

Maak je eigen mojito met munt

Mojito: een heerlijke zomerse cocktail die je ook eenvoudig thuis kunt bereiden. Oorspronkelijk komt mojito uit Cuba. Sommigen beweren dat het vroeger een medicijnendrankje was van munt en limoen. Dit zijn tevens de hoofdbestanddelen van deze frissmakende cocktail. Dit heb je nodig:

  • 1 shotje rum
  • 10 blaadjes verse munt
  • Halve limoen (in vier partjes)
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 120 mililiter water met bubbels
  • ijsklontjes
Maak je eigen mojito cocktail

Maak je eigen mojito cocktail met verse munt en limoen.

Zo maak je het klaar

Doe de blaadjes munt en 1 partje limoen in een glas. Stamp de munt en de limoen zodat het limoensap en de muntolie vrijkomt. Voeg vervolgens nog 2 partjes limoen toe, samen met de suiker. Stamp ook uit deze limoen weer het sap. Vul daarna je glas bijna helemaal met ijsklontjes. Schenk de rum over het ijs en vul het glas verder met het bubbelwater. Roer alles door elkaar en voeg eventueel naar smaak nog meer suiker toe. Gebruik het laatste partje limoen als garnering en genieten maar van deze frisse cocktail!

Tips om jouw eigen kruidentuin te realiseren

Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je zolang mogelijk van je kruidentuin kunt genieten:

  • 1. Zet kruidenplanten zoveel mogelijk op een zonnige en warme plek.
  • 2. Met terracotta potten creëer je een natuurlijke omgeving voor je kruiden.
  • 3. Oogst (snoei) regelmatig zodat de smaak van de kruiden op zijn best is.
  • 4. Zet je kruidenplant tijdens vorstperiodes in een pot om ze goed de winter door te helpen.
  • 5. Heb je een zonnig balkon of terras? Zorg voor wat schaduw tijdens hete zomermaanden.

Tip!Tip!

Heb je geen tuin, maar wel een balkon of terras? Gebruik kweekpotjes voor tegen de muur, een kweekkist of potjes om neer te zetten en creëer zo ook je eigen kruidentuin.

Bekijk hier alle vaste planten.

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 30 van 44 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 30 van 44 in totaal

Deze 10 kruiden zijn onmisbaar in jouw tuin

Natuurlijk ligt het voor de hand om voor kruiden te kiezen die je zelf lekker vindt. Om je toch een advies te geven hebben wij voor jou een top 10 samengesteld van kruidenplanten waarmee wij onze kruidentuin zouden vullen.

  • 1. Grove bieslook: heeft een zachte ui-smaak en is te verwerken in bijvoorbeeld sauzen, kaas, salades en aardappelen. Of doe wat stelen bieslook op een broodje als garnering.
  • 2. Basilicum: heeft een zoete en kruidige smaak en is zeer populair in de Italiaanse keuken.
  • 3. Vietnamese koriander: lekker oosters koken met deze pittige variant van koriander. Voeg het kruid op het laatst toe aan bijvoorbeeld noedels, soepen en rijstgerechten, zodat de Vietnamese koriander zijn smaak behoudt.
  • 4. Oregano: een kruid dat kruidig en lichtzoet smaakt en veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Oregano past goed bij tomatensauzen, groente- en aardappelgerechten.
  • 5. Peterselie: heeft een frisse en kruidige smaak en is heerlijk in soepen en bij vlees en vis. Ook is het een ideaal kruid om borden mee te versieren.
Zie hier van links naar rechts salie, rozemarijn en oregano prachtig in bloei staan

Zie hier van links naar rechts salie, rozemarijn en oregano prachtig in bloei staan.

  • 6. Rozemarijn: heeft een krachtige smaak die doet denken aan salie en naaldhout. Het is een echte smaakmaker die je kunt gebruiken bij robuuste gerechten.
  • 7. Snijselderij: lijkt op peterselie, maar heeft een veel sterkere smaak. Gebruik het in soepen, breng er ragout mee op smaak of verwerk snijselderij in vlees- en visgerechten.
  • 8. Kerrie: smaakt zoet en kruidig en geeft een echte kerriegeur af. Geef meer smaak aan je rijst- of vleesgerechten.
  • 9. Knoflook: geeft een pittige bite aan je gerechten. Wel heeft verse knoflook een minder scherpe smaak dan gedroogde knoflook.
  • 10. Salie: een bekend kruid dat je veel tegenkomt in de Mediterraanse keuken. Het heeft een kruidige en ietwat bittere smaak en is heerlijk bij pasta’s, pizza’s en kipgerechten.

Tip!Tip!

Wist je dat verse knoflook minder reuk aan je adem geeft dan gedroogde knoflook?

Zie hier van links naar rechts kerrie, knoflook, snijselderij en basilicum

Zie hier van links naar rechts kerrie, knoflook, snijselderij en basilicum.

Zo onderhoud je jouw kruidentuin

Wanneer je jouw kruiden wilt gaan planten, raden wij aan dit in Pokon Bio Moestuin Grond te doen. Je kunt hier rechtstreeks in planten. Deze grond is 100% natuurlijk en bevat voeding voor drie maanden. Je kruidenplanten krijgen dus genoeg voedingsstoffen de eerste maanden waardoor ze goed kunnen groeien. Pokon Bio Moestuin Grond is bovendien gecertificeerd voor de biologische landbouw. Dit betekent dat je jouw kruiden zonder gevaar kunt eten na het gebruik van deze grond. Voed jouw kruiden twee keer per jaar met Pokon Bio Moestuinmest, zodat de planten meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen. Bovendien geven ze een betere oogst met deze 100% natuurlijke meststof.

Laat je kruiden goed de winter doorkomen

Om ervoor te zorgen dat je kruidenplanten goed de winter doorkomen is het verstandig ze tijdens de koudere periodes van het jaar op een beschutte plek te zetten. Wanneer je kruidenplanten nog in de volle grond staan, kun je ze overplanten naar een pot. Haal de pot wel van de grond af, zodat die niet kan barsten. Laat je de kruiden toch liever in de grond staan? Bescherm ze dan door een laagje mulch op de bodem rondom de plant te strooien. Een mulchlaag beschermt de wortels namelijk tegen kou. Als mulch kun je verschillende materialen gebruiken. Denk aan compost, boomschors, houtsnippers, stro of gras.

Kokkerellen met Italiaanse kruiden

De Italiaanse keuken typeert zichzelf door zeer gevarieerd eten en het gebruik van veel verse ingrediënten. Vaak zijn het eenvoudige gerechten waarbij met enkele ingrediënten al iets moois wordt neergezet. In veel landen is Italiaans een bekende keuken. Wil jij ook thuis aan de slag en het mooiste en lekkerste eten op tafel zetten? Gebruik dan Italiaanse kruiden die kenmerkend zijn voor eten uit deze regio. Oregano en basilicum bijvoorbeeld, hebben beiden een lichtzoete smaak en zijn prima samen te combineren in bijvoorbeeld pasta’s of op een pizza. Ga voor iets kruidigers en geef je Italiaanse gerechten een bijzondere smaaktwist met rozemarijn, dragon, tijm of salie. Door peterselie en munt aan je eten toe te voegen, creëer je een frisse smaak. Een kruid dat ook in de Italiaanse keuken voorkomt, maar een wat minder uitgesproken smaak heeft is de artisjok. De blaadjes van de artisjok smaken zacht en licht bitter en kun je bijvoorbeeld als topping op je pizza toevoegen.

Koken met basilicum, oregano en peterselie

Basilicum, oregano en peterselie zijn kruiden die je in de Italiaanse keuken terugvindt.

Recept: spaghetti met verse kruiden

Maak spaghetti met verse kruiden en serveer het met olijfolie. Dit zorgt voor een lekkere smaak in combinatie met de verse kruiden. In 20 minuten heb jij dit heerlijke pastagerecht voor twee personen op tafel staan.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 10 blaadjes salie
  • 10 takjes basilicum
  • 10 takjes verse peterselie
  • 1 bakje bieslook
  • Vers gemalen peper
  • Zeezout
  • 200 gram spaghetti
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar

Verwijder de schil van de teentjes knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de verse kruiden zo fijn mogelijk. Breng een pan met water aan de kook en voeg de spaghetti met een kleine eetlepel zout toe wanneer het water kookt. Kook de pasta ‘al dente’, volgens de bereidingswijze op het pak. Terwijl de spaghetti kookt kun je beginnen met het maken van de olie van verse kruiden. Dit doe je door de bodem van een koekenpan te bedekken met olijfolie en alle kruiden, op de peterselie na, hieraan toe te voegen. Verwarm de olijfolie langzaam en zodra het gaat borrelen zet je het vuur laag. Roer de olie en de verse kruiden continu goed door zodat het niet aan gaat branden. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is en doe dit direct in de koekenpan bij de olijfolie en de verse kruiden. Voeg hier als laatste de peterselie nog aan toe. Roer alles goed door elkaar. Serveer de spaghetti met verse kruiden in een diep bord en voeg als garnering nog wat peterselie en bieslook toe. Buon appetito!

Kleur, geur en smaak met Marokkaanse kruiden

In de Marokkaanse keuken gebruiken ze veel mediterraanse kruiden en specerijen. Dit zijn kruiden die ze in Marokko verbouwen en goede smaakmakers zijn voor allerlei kookcreaties. Een voorbeeld van een veelgebruikt kruid in Marokko is koriander. Koriander geeft een lekkere twist aan bijvoorbeeld couscous, vis, lamskoteletjes of kiptajine. Kiptajine maak je klaar in een stoofpot van aardewerk, oftewel een ‘tajine’. Het voordeel van deze pot is dat de condens terugvalt in de schaal, waardoor je weinig olie nodig hebt om het klaar te maken. Ook munt is een kruid dat je in Marokko veel tegenkomt. Hier maken ze voornamelijk Marokkaanse thee van, maar munt is ook lekker bij bijvoorbeeld lamsgerechten of als garnering bij een dessert. Wist je trouwens dat de geur van munt rustgevend werkt en helpt tegen hoofdpijn? Gember heeft een sterke smaak die doet denken aan pittig en zoet tegelijk en komt ook prima van pas in Marokkaanse gerechten.

Koken met Marokkaanse kruiden

Ga uit je comfortzone en experimenteer met Marokkaanse kruiden!

Recept: kruidige couscoussalade

Eexperimenteer en maak een kruidige couscoussalade met Marokkaanse kruiden. Met dit recept heb je in 40 minuten een heerlijke salade voor vier personen op tafel staan.

Ingrediënten

  • 150 ml kraanwater
  • 150 gr couscous
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr platte peterselie
  • 8 gr munt
  • 15 gr koriander
  • 80 gr pijnboompitten
  • ½ krop ijsbergsla

Zo maak je het klaar

Doe de couscous in een schaal en breng het water aan de kook. Giet het kokende water over de couscous, roer het goed door en laat het 10 minuten wellen. Maak de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit en meng het citroensap, met de citroenrasp en de olie door de couscous. Pers vervolgens het teentje knoflook boven de couscous uit. Snijd de blaadjes van de peterselie, munt en de koriander fijn en voeg deze toe. Rooster de pijnboompitjes zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat de pijnboompitjes afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan de couscous. Roer alles goed door en laat de salade 10 minuten intrekken. Verdeel wat blaadjes sla over een bord, maak hier een kom van en vul die met de couscoussalade. Besaha, oftewel eet smakelijk!

Geef jezelf een boost met verse en warme kruidenthee

Ben jij een echte theeleut en houd je ervan te variëren met verschillende theesmaken? Zorg dan dat jouw kruidentuin volstaat met kruiden waarvan je thee kunt maken. Je eigen thee maken is leuk om te doen, lekker en bovendien gezond. Houd jij van een wat zuurdere en frisse smaak? Maak dan citroenthee van citroenverbena, citroenkruid of citroenmelisse. Citroenverbena staat bovendien bekend om haar geneeskrachtige werking. Het is een rustgevend kruid dat helpt bij slapeloosheid en nervositeit. Wie gek is op de smaak van drop en anijs kan zijn hart ophalen met de Koreaanse munt of de dropplant. Kamillethee is je vast niet onbekend. Met Matricaria recutita, oftewel echte kamille, maak jij in een handomdraai je eigen kamillethee. Heb je last van hoofdpijn of migraine? Drink dan deze kruidenthee.

Maak verse thee met citroenverbena, munt en kamille

Heerlijk genieten van kruidenthee uit eigen tuin. Van links naar rechts thee van citroenverbena, munt en kamille.

Verse muntthee met munt uit eigen tuin

Een theesoort die je tegenwoordig in elk café of restaurant wel kunt bestellen is verse muntthee. Van dit kruid zijn er verschillende soorten. Van klassieke munt, tot Eau-de-cologne en Ginger munt. Eau-de-cologne munt heeft van alle muntsoorten de sterkste geur en smaak. Ginger munt is een kruid met een gembergeur en smaak, maar de mintsmaak overheerst toch wel. Van alle muntsoorten is Marokkaanse muntthee degene met de meest verfrissende smaak.

Maak je eigen mojito met munt

Mojito: een heerlijke zomerse cocktail die je ook eenvoudig thuis kunt bereiden. Oorspronkelijk komt mojito uit Cuba. Sommigen beweren dat het vroeger een medicijnendrankje was van munt en limoen. Dit zijn tevens de hoofdbestanddelen van deze frissmakende cocktail. Dit heb je nodig:

  • 1 shotje rum
  • 10 blaadjes verse munt
  • Halve limoen (in vier partjes)
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 120 mililiter water met bubbels
  • ijsklontjes
Maak je eigen mojito cocktail

Maak je eigen mojito cocktail met verse munt en limoen.

Zo maak je het klaar

Doe de blaadjes munt en 1 partje limoen in een glas. Stamp de munt en de limoen zodat het limoensap en de muntolie vrijkomt. Voeg vervolgens nog 2 partjes limoen toe, samen met de suiker. Stamp ook uit deze limoen weer het sap. Vul daarna je glas bijna helemaal met ijsklontjes. Schenk de rum over het ijs en vul het glas verder met het bubbelwater. Roer alles door elkaar en voeg eventueel naar smaak nog meer suiker toe. Gebruik het laatste partje limoen als garnering en genieten maar van deze frisse cocktail!

Tips om jouw eigen kruidentuin te realiseren

Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je zolang mogelijk van je kruidentuin kunt genieten:

  • 1. Zet kruidenplanten zoveel mogelijk op een zonnige en warme plek.
  • 2. Met terracotta potten creëer je een natuurlijke omgeving voor je kruiden.
  • 3. Oogst (snoei) regelmatig zodat de smaak van de kruiden op zijn best is.
  • 4. Zet je kruidenplant tijdens vorstperiodes in een pot om ze goed de winter door te helpen.
  • 5. Heb je een zonnig balkon of terras? Zorg voor wat schaduw tijdens hete zomermaanden.

Tip!Tip!

Heb je geen tuin, maar wel een balkon of terras? Gebruik kweekpotjes voor tegen de muur, een kweekkist of potjes om neer te zetten en creëer zo ook je eigen kruidentuin.

Bekijk hier alle vaste planten.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

  • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
  • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
  • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
  • GRATIS bezorging vanaf € 50, daaronder slechts € 4,99

Toegevoegd aan je winkelmandje

X

€ 0,00

Verder winkelen

Winkelmandje

artikel(en), subtotaal: € 0,00

Bezorgkosten € 4,99

Totaal: € 4,99

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen